Поділитись:

Записувати можна не все: як користуватися чернетками під час НМТ

Субота, 01 червня 2024, 12:24
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Під час виконання завдань національного мультимедійного тестування (НМТ) учасники можуть використовувати чернетку, однак записувати у ній можна не все.

Що саме заборонено, розповіли на фейсбук-сторінці Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

На робочому місці кожного учасника НМТ лежатиме аркуш паперу для виконання завдань, в яких потрібні числові розрахунки. На цьому аркуші можна робити будь-які розрахунки, позначки, нотатки, схеми, проміжні обчислення без побоювання припуститися помилки. Однак записувати умови завдань – заборонено.

Чернетку під час виходу на перерву потрібно залишити на своєму робочому місці. Про це учасникам тестування нагадає інструктор.

Після завершення виконання завдань другого етапу тестування потрібно підійти до старшого інструктора, віддати свою чернетку й поставити підпис в аудиторному протоколі.

«Якщо ж ви все ж захочете забрати чернетку із собою, скажіть про це інструкторові. Він може дозволити забрати чернетку, якщо в ній не буде записів умов завдань. Оскільки записи умов завдань не можна виносити з тимчасового екзаменаційного центру, тож інструктор запропонує вам записати відповіді на новому аркуші, який ви зможете забрати із собою», – додали в УЦОЯО.

Зазначають, що, якщо під час виконання завдань учаснику знадобиться та або та формула, чи дані таблиці Періодичної системи хімічних елементів, чи значення тригонометричних функцій деяких кутів, у допомогу буде відповідна вкладка з довідковими матеріалами. У сервісі НМТ вона відображатиметься на екрані як окреме вікно.

Нагадаємо, у Міносвіти роз’яснили, як повітряна тривога вплине на проведення НМТ.

Записувати можна не все: як користуватися чернетками під час НМТ 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів