Поділитись:

Новий правопис і розгорнуті відповіді: які завдання будуть на НМТ-2024

Неділя, 28 квітня 2024, 06:14
Новий правопис і розгорнуті відповіді: які завдання будуть на НМТ-2024

У травні стартує основна сесія національного мультитесту. Директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко розповіла, які завдання будуть на тестуванні.

Про це пише 24 канал з посиланням на Дзеркало тижня. 

Зокрема, зауважила, що у тесті з української мови завдань на застосування норм нового українського правопису не буде. Однак УЦОЯО використовуватиме норми нового правопису у формулюванні завдань.

Тобто учасники тестування бачитимуть у питаннях, до прикладу, «проєкт», а не «проект». Але знання таких слів у них не перевірятимуть.

Вакуленко також розповіла, чи очікувати на НМТ відкритих завдань із розгорнутою відповіддю.

«У тестах є завдання короткої форми відповіді – це відповіді до розрахункових задач із фізики, хімії чи математики. Учаснику тестування потрібно буде виконати на чернетці всі розрахунки й увести в спеціально відведене місце остаточний результат», – уточнила вона.

Директорка УЦОЯО також розповіла, чи можна буде під час тестування користуватися довідковими матеріалами з фізики, хімії й математики.

«У сервісі, на якому відбуватиметься тестування, буде розміщено довідкові матеріали. І це практикувалося в усі роки існування НМТ. Але цього року дещо розширилися матеріали з фізики – їх стало більше й у них є деякі формули», – зазначила Вакуленко.

І додала, що УЦОЯО дозволив ці матеріали, адже на тестуванні перевіряють здатність учасника не запам’ятовувати формули, а застосовувати їх для розв'язання завдань.

«У тестах із фізики, математики, хімії є чимало розрахункових задач. Ми дали формули, щоб учасник демонстрував саме розуміння цього матеріалу», – резюмувала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів