Поділитись:

Справа – про розкрадання коштів: чому проводили обшуки в Підгайцівській сільській раді (відео)

Середа, 29 травня 2024, 10:10
Справа – про розкрадання коштів: чому проводили обшуки в Підгайцівській сільській раді (відео)

У Підгайцівській сільській раді провели обшуки. Слідчі дії здійснював Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України. Під час обшуків у сільраді вилучили низку документів. 

Про це пише «Сила правди».

Поліція провела обшуки у сільській раді 28 травня 2024 року. Зазначається, що обшукували кабінет голови Підгайцівської сільської ради Юрія Семенюка та бухгалтерію. Під час слідчих дій у сільській раді вилучили документи.

«Сила правди» звернулася по коментар до Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. Там поінформували, що справа стосується ймовірних зловживань з бюджетними коштами.

«Проводиться низка процесуальних заходів в межах кримінального провадження, що розслідується за фактом розкрадання коштів. Це вся інформація, яку на даний час ми можемо озвучити», – прокоментувала керівниця сектору комунікації Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Наталія Калиновська.

Безпосередньо сільський голова Юрій Семенюк каже, що, певно, приїхали вчергове перевіряти підряди з ремонту доріг.

«СБУ, прокуратура, міліція… Обласна, районна, українська… Якби щось знаходили – я би тут не стояв. Що ж там шукати. Бухгалтерія і сільрада працює в правовому полі і все йде через казначейство. Всі витрати, всі роботи видно. Що там шукати? Подали рахунок – його оплатили. Всі бачать, хто заплатив і за що.

По всій Україні йде перевірка масово. Де проходять гроші – перевіряють. Я як сільський голова підписую з підприємцем договір на виконання робіт, робиться кошторис, робота, потім приймаємо, розраховуємось. Ці роботи всі зроблені. Це ж не перший раз і я думаю, не останній. Що зробиш», – спокійно розповів голова Підгайцівської громади.

Юрій Семенюк також каже, що до обшуків вже звик. За час його роботи таких обшуків було принаймні шість. Цього року обшуки у Підгайцівській сільраді здійснювали вперше.

Справа – про розкрадання коштів: чому проводили обшуки в Підгайцівській сільській раді (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів