Поділитись:

У Луцьку відкрили найсучаснішу в Західному регіоні баклабораторію (фото)

Вівторок, 28 травня 2024, 15:04
У Луцьку відкрили найсучаснішу в Західному регіоні баклабораторію (фото)

У Луцьку в обласній лікарні відкрили найсучаснішу у Західному регіоні баклабораторію.

Про це у вівторок, 28 травня, повідомили на фейсбук-сторінці Волинської облради.

Зазначають, що відділення інфекційного контролю вирішуватиме одночасно кілька важливих завдань: попередження інфекційних хвороб та лікарняних інфекцій, визначення чутливості до різного типу антибіотиків, рівня стерильності біологічних рідин, що своєю чергою суттєво підвищить ефективність антимікробної терапії та знизить ризики антибіотикорезистентності.

«Досі цю послугу ми закуповували в іншого медичного закладу. Проте у лікарні нашого рівня за вимогами НСЗУ має бути власна баклабораторія. І якщо раніше для отримання результату потребувався тиждень, то тепер ідентифікувати збудники та визначати його чутливість можна буде за добу-дві, що сприятиме швидкому призначенню антибіотикотерапії. Крім того відкриття бактеріологічної лабораторії дозволить повністю відповідати статусу "Чиста лікарня – безпечна для пацієнта"», – розповів керівник обласної клінічної лікарні Олександр Дудар.

На 300 квадратних метрах нового відділення втілені усі стандарти безпеки і контролю, встановлене новітнє лабораторне обладнання, навчений персонал. На реконструкцію та обладнання знадобилося понад пів року і майже 9 мільйонів гривень. 4,4 мільйона забезпечив обласний бюджет на закупівлю устаткування, 2,4 млн грн – кошти лікарні, які спрямували на придбання медичних меблів та інструментарію, ще 2 млн грн – це партнерська підтримка компанії «Ормед» на ремонтні роботи.

«Я щиро дякую усім за спільний внесок у цю дуже важливу справу. Її результат – це якісна послуга, безпечне лікарняне середовище, а ще економічна доцільність, оскільки вдасться суттєво скоротити час, інтенсифікувати ліжкообіг і пролікувати більшу кількість пацієнтів», - запевнив Олександр Дудар.

Він також поділився планами через систему тендерних закупівель пропонувати послугу з бактеріологічних досліджень іншим медичним установам області.

У Луцьку відкрили найсучаснішу в Західному регіоні баклабораторію (фото)У Луцьку відкрили найсучаснішу в Західному регіоні баклабораторію (фото)У Луцьку відкрили найсучаснішу в Західному регіоні баклабораторію (фото)У Луцьку відкрили найсучаснішу в Західному регіоні баклабораторію (фото)У Луцьку відкрили найсучаснішу в Західному регіоні баклабораторію (фото)У Луцьку відкрили найсучаснішу в Західному регіоні баклабораторію (фото)У Луцьку відкрили найсучаснішу в Західному регіоні баклабораторію (фото)У Луцьку відкрили найсучаснішу в Західному регіоні баклабораторію (фото)У Луцьку відкрили найсучаснішу в Західному регіоні баклабораторію (фото)У Луцьку відкрили найсучаснішу в Західному регіоні баклабораторію (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів