Поділитись:

На Буковині після затримання ТЦК чоловік помер у лікарні

П'ятниця, 24 травня 2024, 17:28
Колаж – з сайту Інформатор
Колаж – з сайту Інформатор

У Чернівецькій області поліція розслідує смерть чоловіка після його затримання у районному ТЦК та СП – він помер у лікарні від набряку мозку.

Про це пише Інформатор Івано-Франківськ з посиланням на «Суспільне».

Зазначається, що жителька села Давидівка Сторожинецької громади звернулася до поліції, заявивши, що її родича незаконно утримували працівники районного відділу ТЦК. Речниця нацполіції Чернівецької області Кароліна Маришева підтвердила цю інформацію.

Поліція почала досудове розслідування щодо можливого перевищення повноважень військовими службовцями. Сестра померлого, Василіса Урсулян, розповіла, що її брата затримали ще 8 травня. Очевидці бачили, як приїхав автомобіль з поліцейськими та «людьми у зеленій формі», ймовірно, це були працівники ТЦК.

Наступні два дні сестра не могла зв'язатися з братом. 10 травня вона чекала під ТЦК півтори години, а коли зайшла всередину, побачила брата у важкому стані: він не розумів, що говорить, і кілька разів падав. За словами сестри, чоловік мав епілепсію, але документального підтвердження цього не було. Забрати брата додому їй не дозволили.

«Швидку» для чоловіка викликала лікарка на військово-лікарській комісії, яку він проходив увечері того ж дня. Його доставили до психіатричної лікарні в Чернівцях.

Наступного дня стан чоловіка погіршився. Три дні він перебував у комі, а 15 травня вранці помер. Обласне патологоанатомічне бюро назвало причиною смерті набряк головного мозку.

Що кажуть у ТЦК

На своїй фейсбук-сторінці обласний ТЦК повідомив, що 10 травня чоловік проходив військово-лікарську комісію. Через скарги на стан здоров'я його направили на додаткове обстеження до лікарні.

«Закликаємо утриматися від передчасних висновків і заяв до завершення розслідування правоохоронних органів, особливо щодо звинувачень у неправомірних діях представників одного з відділів ТЦК та СП стосовно військовозобов'язаного. Командування та особовий склад ТЦК повністю сприяють слідству», – йдеться у повідомленні.

На Буковині після затримання ТЦК чоловік помер у лікарні 

Нагадаємо: в одному з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на Закарпатті помер військовозобов'язаний, якого ВЛК визнала придатним до служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів