У Раді хочуть продовжити термін оновлення даних військовозобов’язаних

Вівторок, 28 травня 2024, 14:27

У Верховній Раді планують зареєструвати законопроєкт, яким пропонують збільшити термін оновлення даних військовозобов’язаних до 150 днів.

Про це повідомив нардеп Володимир Ар’єв в ефірі «Еспресо», пише Інформатор Івано-Франківськ.

За словами Ар’єва, система ТЦК виявилася не готовою прийняти ту кількість військовозобов’язаних громадян, які пішли оновлювати дані, адже після оновлення даних в застосунку «Резерв+» та інформації про розшук, все одно потрібно йти до ТЦК.

Як зазначив нардеп, така ситуація свідчить про те, що застосунок розроблявся дуже швидко й в стислі терміни.

«Мало того, потім виявилось, що коди, які були використані для створення застосунку, були скопійовані зі шкільної програми. Саме тому на наступному засіданні Комітету з питань цифрової трансформації ми викликали заступницю міністра оборони, а також поставили ряд питань до уряду. Зокрема, звідки були виділені кошти на створення застосунку та чи проводився конкурс на розробника програмного забезпечення», – розповів Арʼєв.

Також нардеп наголосив, що всі військовозобов’язані не встигнуть оновити дані в термін 60 днів, через що можуть отримати великі штрафи. Саме тому пропонується зареєструвати законопроєкт про збільшення терміну для оновлення даних військовозобовʼязаних з 60 до 150 днів.

«Ми будемо вимагати від уряду та Міноборони зробити застосунок таким чином, щоб розвантажити ТЦК, й питання, які можна вирішити лише після відвідування Територіального центру комплектування, можна було б вирішити онлайн», – додав Ар'єв.

Нагадаємо: міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що засуджені, які вирішили мобілізуватися до лав Збройних сил України в обмін на умовно-дострокове звільнення, будуть служити у штурмових підрозділах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: