Hamster Kombat: що за гра та чим вона може бути небезпечна

Вівторок, 28 травня 2024, 12:30

Українців попереджають про небезпеку популярної онлайн-гри Hamster Kombat, оскільки вона належить російським розробникам та знаходиться за російською IP-адресою.

Про це пише Chas.news.

Hamster Kombat — це безкоштовна гра у телеграмі, де гравці керують віртуальними хом’яками. За різні дії вони отримують внутрішню валюту, яку потім можна обміняти на криптовалюту.

Головна задача у грі — тапати на зображення хом’яка, що дозволяє гравцям заробляти цифрову валюту. Рівень гризуна можна прокачувати, від чого збільшується і прибуток. Загалом, чим більше кліків, тим більше гравець отримує віртуальних монет. Крім того, з новими рівнями можна збільшувати майнінг монет уже не за кліки, вони будуть нараховуватися пасивно. Втім, наразі криптовалюту з гри вивести не можна.

Hamster Combat швидко набрала популярність в Україні через рекомендації в інстаграмі, тіктоці та телеграмі. Користувачі соцмережі активно діляться посиланнями та розповідають про можливість легкого заробітку.

Чим небезпечна гра Hamster Kombat для українців

Як пише «Межа», ця гра належить російським розробникам та знаходиться за російською IP. Зазначають, що російські компанії повинні зберігати дані користувачів та за запитом зобов’язані передавати їх держорганам. Так, особисті дані українців, які грають у гру, можуть використати без їхнього контролю для невідомих цілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: