Поділитись:

Волиняни – переможці Чемпіонату з екстреної медичної допомоги (фото)

Понеділок, 27 травня 2024, 13:04
Волиняни – переможці Чемпіонату з екстреної медичної допомоги (фото)

Бригада Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф здобула перемогу на Чемпіонаті бригад екстреної медичної допомоги.

Про це у понеділок, 27 травня, повідомили на сайті Волинської ОВА.

Днями на Чернівеччині відбувся десятий Чемпіонат України з екстреної медичної допомоги (ЕМД). Участь у змаганнях взяли 26 команд з усієї країни: 104 медики ЕМД, які продемонстрували свої вміння надавати допомогу за протоколами країн ЄС.

Зазначають, що це перші змагання від початку повномасштабної війни, тож завдання чемпіонату відображали новий воєнний досвід України – масові травми, ураження вибухівкою тощо. Цьогоріч вперше використовували унікальне симуляційне обладнання – манекени, які повністю відтворюють стан людини, а для реалістичності застосовували професійний грим.

Перший день змагань відвідала перша леді України Олена Зеленська.

«Наші медики – на передовій захисту так само, як і військові. Вони – ще й рятівники самих військових. І щодня ризикують життям, бо Росія свідомо цілить по лікарях, – зауважила дружина Президента. – Хочеться зробити все можливе, щоб у людей, які щодня приходять на допомогу, було все необхідне і для пацієнтів, і для їхньої власної безпеки. Дякую вам, медики, за врятовані життя й ті, які ви ще врятуєте!».

За результатами дводенних змагань перемогу здобула бригада Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, за що отримала авто швидкої допомоги для медзакладу.

Волиняни – переможці Чемпіонату з екстреної медичної допомоги (фото)Волиняни – переможці Чемпіонату з екстреної медичної допомоги (фото)Волиняни – переможці Чемпіонату з екстреної медичної допомоги (фото)Волиняни – переможці Чемпіонату з екстреної медичної допомоги (фото)Волиняни – переможці Чемпіонату з екстреної медичної допомоги (фото)Волиняни – переможці Чемпіонату з екстреної медичної допомоги (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів