Бригада волинської «екстренки» виграла реанімобіль на всеукраїнських змаганнях

Неділя, 26 травня 2024, 09:41

Команда медиків Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги перемогла на чемпіонаті України «Буковинські медичні ралі 2024», який відбувся в Чернівецькій області.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Всеукраїнської ради реанімації, пише Суспільне.

Учасники з Волині взяли першість і виграли реанімобіль. Призове авто швидкої допомоги волинські медики «екстренки» отримали для свого медичного закладу.

Впродовж двох днів учасники продемонстрували свої вміння діяти в екстрених ситуаціях та надавати невідкладну допомогу. Перший день змагань відвідала перша леді України Олена Зеленська.

centerЧемпіонат України «Буковинські медичні ралі 2024», 24 травня 2024 року
 

Цього року вперше за історію змагань використовували симуляційне обладнання: професійні манекени, які повністю відтворюють стан людини (дихають, реагують зіницями на світло, дозволяють проводити моніторування, штучну вентиляцію легень, УЗД).

Завданням чемпіонату став порятунок «населення» у випадках масових травматизацій, ураження вибухівкою тощо. Для реалістичності застосовували професійний грим: працювала команда лікарів з досвідом симуляційного гримування.

centerКоманда Волині на чемпіонаті України «Буковинські медичні ралі 2024», 24 травня 2024 року
 

Усього до змагань долучилося 26 команд з різних областей України.

Довідково:
Чемпіонат України з екстреної медичної допомоги (ЕМД) відбувся вдесяте. Також ці змагання провели вперше від початку повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: