Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 22 травня

Середа, 22 травня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 22 травня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 22 травня. 

На Донеччині загинув молодий солдат Артем Тюрин з Луцького району

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 22 травня 

У Донецькій області загинув військовослужбовець Артем Тюрин з села Корсині Луцького району.

Артем Олександрович Тюрин, 2001 року народження, житель села Корсуні, солдат 111-ї ОБр ТрО, загинув 16 травня 2024 року в районі села Новоолександрівка Покровського району Донецької області.

Траур за загиблим військовослужбовцем триватиме на території громади до 23 травня.

Про дату та час поховання полеглого воїна повідомлять пізніше.

На війні загинув волинянин Андрій Демчук

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 22 травня 

На війні загинув військовослужбовець Андрій Демчук з села Стара Вижівка Ковельського району.

Про це у середу, 22 травня, повідомили на фейсбук-сторінці Старовижівської селищної ради.

«У війні з російською навалою загинув житель селища Стара Вижівка – Андрій Демчук», – йдеться у дописі.

Про час і місце зустрічі тіла полеглого воїна та чин похорону повідомлять додатково.

На Харківщині загинув волинянин Анатолій Абрамович

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 22 травня 

У Харківській області загинув солдат Анатолій Абрамович з села Люб'язь Камінь-Каширської громади.

Про це повідомив у фейсбуці Любешівський селищний голова Олег Кух.

«На жаль, ще одна страшна звістка з фронту», – написав він.

Абрамович Анатолій Миколайович, 1988 року народження, житель села Люб'язь, загинув 21 травня 2024 року на території Харківської області під час виконання бойового завдання.

Про те, скільки цьогоріч можна заробити на полуниці в Хорохорині на Волині

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 22 травня 

Уже незабаром на Волині розпочнеться сезон полуниці. Чимало людей їде до Польщі, аби заробити копійку. Однак роботи вистачає й у нашому регіоні. Як-то кажуть, скрізь добре, а вдома – найкраще. На Волині вистачає підприємців, які знають, як вести бізнес на полі. Фермери вирощують полуницю десятками гектарів і відповідно наймають людей на роботу, аби зібрати урожай.

Більшість оголошень про роботу на полі можна знайти у соціальних мережах або спеціальних групах. Наприклад, у селі Хорохорин, що недалеко від Луцька, кожен другий має ділянки з полуницею. Власник одного з полів Богдан у телефонній розмові розповів, скільки пропонує за кілограм зібраної ягоди.

«Поки шість гривень, але якщо буде більше платитися, то ми так само будемо більше платити. Ще збори не почалися, але менш як шість гривень не буде», – каже господарник.

Ще одне поле з полуницею має пані Наталія у тому ж таки Хорохорині. Крім того, є можливість проживання поблизу поля. Умови, зі слів жінки, – звичайні. Хата сільська, але є усі зручності. Ціну за кілограм вона не назвала, але натякнула: усе залежатиме від ринку. 

Про те, що у Луцьку в маленькій школі вчителька обізвала хлопчика «тряпкою»

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 22 травня 

В маленькій школі «Розумник», що у Луцьку в приміщенні торгового центру «Глобус», трапився неприємний інцидент: педагог під час заняття обізвала дитину «тряпкою».

Про це у пабліку «Теревені про Луцьк» розповіла Аня Срібна. 

«Сталась дуже неприємна ситуація в маленькій школі «Розумник», яка знаходиться на Єршова. Випадково не розрахувала час і прийшла по дитину на півгодини раніше, поки я чекала почула стільки слів що досі не вкладається в голові. Як педагог Оксана спілкується з дітьми, які потім виростають з думкою що з ними щось не так, завдяки таким вчителям! Моя сестричка ходить сюди вже досить давно, ніколи не скаржилась і справді багато чому навчилась, але це не варто того щоб потім пояснювати дитині що вона не «тряпка», що її слова чогось варті, що в неї не великі вуха. Яка б дитина не була вередлива, вчителька ні в якому разі не має права говорити такі речі!», – написала вона.

На відео чути, як педагог каже: «То ти не мужчина, ти – тряпка. Ти – тряпка, ти не відповідаєш за свої обіцянки, ти нічого не вартий».

Про те, яким був проспект Волі у 60-х

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 22 травня 

У мережі показали, який вигляд мав проспект Волі у 60-х роках минулого століття.

Світлину центральної вулиці Луцька опублікував краєзнавець Олександр Котис.

Так у 1960-х виглядав нинішній проспект Волі (тоді - вулиця Леніна).

«Колони в глибині кадру стояли в районі нинішнього пам'ятника Лесі Українці на Театральному майдані», – йдеться у дописі.

Про те, що у луцької журналістки, яка пройшла 37 км у свій день народження, хотіли вкрасти донати на FPV-дрони 

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 22 травня 

У луцької журналістки та волонтерки Елі Коротинської шахраї з «липового» МоноБанку хотіли викрасти усі зібрані кошти на FPV-дрони. Ці донати вона збирала під час свого пішого марафону у 37 кілометрів в честь свого 37-го дня народження.  

Про це Еля Коротинська повідомила у себе на сторінці у фейсбуці. 

«Друзі, нікому не передавайте дані по ваших картках. Не ведіться навіть якщо вам пишуть в Телеграмі начебто з офіційного каналу! Мене щойно намагалися ошукати шахраї і зняти кошти, які ми збираємо на FPV-дрони. Подивіться ці скріншоти і знайдіть відмінність!», – написала вона. 

За її словами, через телеграм начебто зв'язується оператор МоноБанку, який просить надати підтвердження, на що конкретно і з якою метою триває збір, оскільки банк помітив високу активність транзакцій. Телефонує хлопець. Вона попросила надати підтвердження, що він працівник банку. Він надсилає повідомлення і просить назвати цифри. Мовляв, саме у такий спосіб він доводить, що є оператором кол-центру, або ж представником відділу фінансової безпеки.

«Я відмовляюсь. Він мені відразу каже – тоді ми блокуємо ваші рахунки. Кажу: ок. Я не повелась», – додала лучанка. 

Про те, що хворого на остеохондроз волинянина, який не взяв повістку, посадили на 1,5 року

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 22 травня 

На Волині хворому на остеохондроз чоловіку, який відмовився від «бойової» повістки, суд призначив покарання – півтора року позбавлення волі.

Як йдеться у вироку Ратнівського районного суду від 20 травня, у серпні 2023 року Ратнівська позаштатна військово-лікарська комісія визнала Сергія Л. придатним до служби в ЗСУ. Обвинуваченому намагалися вручити повістку, втім він від неї відмовився, а в зазначений день до пункту збору так і не з’явився.

У суді Сергій Л. свою вину визнав, але пояснив, що вже двічі проходив військові навчання на полігонах у Рівному та Дніпрі, але до лав ЗСУ його не розподілили через незадовільний стан здоров’я – остеохондроз грудної клітини. Обвинувачений також зауважив, що повідомляв про свій діагноз працівникам ВЛК, втім вони все ж визнали його придатним.

Суддя Оксана Свистун визнала волинянина винним за ст. 336 ККУ (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації) й призначила 1,5 року ув’язнення. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Новини України за день 

  • Російські окупанти продовжують нещадно бити по Україні

Дві людини загинули та ще дві, серед яких дитина, дістали поранення у результаті російського ракетного удару по передмістю Покровська Донецької області. Це сталося 21 травня о 23:00.

Влучання було на подвір’ї приватного будинку, де мешкала родина. Тілесні ушкодження, не сумісні з життям, отримали 52-річний чоловік та його дружина 46 років. Десятирічний син отримав травми.

У ніч на 22 травня ворог «шахедами» вдарив по енергетичних об’єктах Шостки та Конотопа у Сумській області. На місцях прильотів працювали всі необхідні служби.  В результаті атаки було знеструмлено Суми: не працював  електротранспорт та не було водопостачання у місті.

Також вранці 22 травня росіяни обстріляли центр міста Чугуїв Харківської області, у результаті чого постраждали 7 людей. Внаслідок ворожого удару пошкоджена будівля дитячого садку. Госпіталізована 41-річна жінка. Також за допомогою звернулася жінка 42 років. Обидві у середньому стані.

Також Одна людина загинула у результаті російських обстрілів міста Торецьк на Донеччині вранці 22 травня. Травми несумісні з життям отримав 26-річний чоловік. Також російські окупанти завдали авіаудару по селищу Північне Торецької громади, в результаті чого поранення отримали три людини.  

У Вовчанську Росія обстріляла автомобіль поліції під час евакуації. Один поліцейський загинув, ще один поранений. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Клименко. По евакуаційному автомобілю окупанти вдарили FPV-дроном. У цей момент в авто перебували двоє працівників поліції, які їхали рятувати цивільних.

Вдень 22 травня ворог бив по Дніпропетровщині. Там збили російський розвідувальний безпілотник, проте ворог завдав удару по інфраструктурі регіону. На місці влучання сталася пожежа.

Справжнє пекло влаштували російські терористи для міста Харків. Там вдень 22 травня були Влучання  в Шевченківському та Холодногірському районах міста. Пошкоджені багатоповерхівки, будівлі магазинів, автомийки, автомобілі, цивільне підприємство.

 В результаті атаки росіян є десять постраждалих цивільних людей. Четверо були госпіталізовані, один із чоловіків – у важкому стані. 

  • Про те, що у Дніпрі неадекват за 10 хвилин побив трьох жінок

У центрі Дніпра неадекват напав на кількох жінок посеред білого дня – бив ногами, руками і з неабиякою жорстокістю.

Відео інциденту зафіксували камери Ситуаційного центру міста. Відомо що інцидент стався у вівторок, 21 травня, біля театру опери та балету в Дніпрі. Жертвами шаленого перехожого буквально за 10 хвилин стали троє жінок.

Повідомляють, що чоловіка вдалося затримати поліцейським. В якому стані перебувають постраждалі жінки наразі невідомо. 

  • Ціна на бензин в Україні може сягнути шокуючої позначки

Кабмін пропонує підвищити акциз на пальне в Україні. Зростання ставок відбуватиметься кількома етапами, і перший повинен відбутися вже у липні цього року. Якщо це рішення не буде відтерміноване, пальне в Україні стрімко подорожчає, і буде коштувати як в Європі.

Про це в ефірі Суспільного заявив засновник групи компаній «Прайм» Дмитро Льовушкін. Він зауважив, що Кабмін виконує рекомендацію Європейського Союзу щодо наближення законодавства України до законодавства ЄС в частині акцизного податку.

«Цю рекомендацію можна було б відтермінувати, однак вона виявилась дуже на часі, адже потрібно якось наповнювати бюджет. Тому уряд, довго не вагаючись, прийняв рішення збільшити акциз на пальне», – каже чоловік.

 Він акцентував: коли Україна цілком виконає рекомендацію ЄС, вартість пального на АЗС може зрости до 75-80 гривень за літр. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів