Поділитись:

З «Луцькводоканалу» стягують 10 мільйонів гривень боргу за електроенергію

Четвер, 16 травня 2024, 20:11
З «Луцькводоканалу» стягують 10 мільйонів гривень боргу за електроенергію

З комунального підприємства «Луцькводоканал» стягують 10 мільйонів боргів за електроенергію. Позов подало товариство «Волиньелектрозбут».

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Волинської області від 23 квітня 2024 року, – пише Сила правди. 

Згідно з договором між ТОВ «Волиньелектрозбут» і КП «Луцькводоканал», останнє мало сплатити за використану у грудні 2023 року електроенергію 11,9 мільйона гривень. З них «Луцькводоканал» сплатив лише трохи більше півтора мільйона. Відтак залишився борг – 10,3 мільйона гривень.

Підприємство «Волиньелектрозбут» подало позов щодо стягнення цих боргів у лютому 2024 року. У відповідь з водоканалу повідомили, що заборгованість – це наслідок складного фінансового становища.

У квітні 2024-го Господарський суд Волинської області задовольнив позов «Волиньелектрозбуту» повністю. Рішення набрало законної сили 14 травня. Окрім основного боргу комунальне підприємство сплатить 77,7 тисячі гривень судового збору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Луцькводоканалу» таки дозволили взяти 35 млн гривень в кредит

«Це рішення суду – юридичне врегулювання договірних стосунків за постачання електроенергії у грудні 2023 році, і воно необхідне для проведення оплати. Це повʼязано із неочікуваним скасуваннямнаказу 148 Міненерго, який мав діяти до кінця воєнного стану, але вони передумали і цим створили певну проблему. Апеляції не буде, бо це не спір», – прокоментував директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

У структурі витрат «Луцькводоканалу» електроенергія сьогодні займає майже 60%, а в діючому пільговому тарифі закладено 38%.

«Для забезпечення постійної роботи частина енергоресурсів покривається бюджетом. Це рекомендація Кабміну та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», – пояснили у «Луцькводоканалі».

Стягувач коштів ТОВ «Волиньелектрозбут» зареєстроване у Луцьку 2018 року. Власником підприємства вказаний Володимир Крупко, який є сином ексміністра Кабінету міністрів Петра Крупка (був міністром у 2005 році та впродовж 2007-2010 років). Володимир Крупко також володіє підприємством «Закарпаттяенергозбут». У минулому році прибуток «Волиньелектрозбуту» склав 52,1 мільйона гривень, а попереднього року – 115,6 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів