Поділитись:

Поле бою, зброя, захист міст: Зеленський провів чергову Ставку

Понеділок, 22 квітня 2024, 17:45
Поле бою, зброя, захист міст: Зеленський провів чергову Ставку

Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки, на якому вислухав доповіді Головнокомандувача Олександра Сирського та Міністра оборони Рустема Умєрова.

Про це йдеться у дописі на офіційному каналі Зеленського у телеграмі.

«Чергова Ставка. Пройшлися по основних питаннях: поле бою, зброя, захист міст, громад і критичної інфраструктури.

Найперше – фронт. Була доповідь Головкома Олександра Сирського. Окупаційна армія має завдання без огляду на власні втрати демонструвати хоч якісь перемоги до 9 травня. Тепер їх підганяють ще й позитивні рішення друзів України. Нашим воїнам складно, але надходження необхідної допомоги вирівняє ситуацію. Саме тому підтримка конкретною зброєю, яка є в наших партнерів, необхідна нам невідкладно», – йдеться у повідомленні.

Також під час засідання Ставки, за інформацією глави держави, заслухали доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо власного виробництва озброєння, контрактів з вітчизняними компаніями.

«Ми працюємо над новим форматом угод, який, з одного боку, не переобтяжуватиме військовий бюджет, а з іншого – гарантуватиме виробникам довготривалі зобов’язання держави», – зазначив Зеленський.

Також на Ставці обговорили захист цивільної інфраструктури засобами протиповітряної оборони, зокрема, «децентралізацію» ППО:

«На наступну Ставку дав доручення зібрати все, що відомо нашим розвідкам про наміри російських терористів нищити цивільну інфраструктуру, та підготувати всеохопний план подальших дій: посилення фізичного захисту, де це працює, перерозподіл систем ППО та децентралізації, де це можливо».

Нагадаємо: за оцінною Головного управління розвідки Міністерства оборони, українців чекає досить важка ситуація з середини травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
15 квітня 2024
02 квітня 2024
29 березня 2024
26 березня 2024
26 лютого 2024
21 лютого 2024
16 лютого 2024
31 січня 2024
15:05