Поділитись:

Через нестачу ППО на фронті росіяни швидко просуваються, – ISW

Субота, 20 квітня 2024, 10:09
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Через деградацію української ППО на фронті російська авіація підтримує послідовні і швидкі успіхи росіян на землі, в тому числі поблизу Часового Яру.

Про це пише Українська правда, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW).

Військові аналітики вважають, що українська протиповітряна оборона залишається обмеженою і деградованою, що дозволяє російській авіації вільно і без загрози діяти на певних критично важливих ділянках фронту.

Здатність російських літаків діяти на глибині понад 100 кілометрів в українському повітряному просторі поблизу лінії фронту без значних втрат вказує на те, що українська протиповітряна оборона в цьому районі наразі є недостатньою, щоб стримувати або забороняти російським літакам діяти на лінії фронту.

Українська здатність завдавати ударів з великої відстані по російських стратегічних літаках, які ведуть бойові дії, може тимчасово обмежити операції російської авіації, як це було зроблено раніше з тактичними літаками.

Однак ця українська здатність завдавати ударів не в змозі компенсувати критичну нестачу засобів протиповітряної оборони на всьому театрі бойових дій. Українським силам доводиться визначати як розподілити свої обмежені засоби ППО. Це призводить до значних витрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів