Поділитись:

Учасника єврокубків спонсоруватиме газпром

Понеділок, 22 квітня 2024, 19:10
Учасника єврокубків спонсоруватиме газпром

Чемпіони Угорщини Ференцварош знаходяться на порозі укладення великої спонсорської угоди з російським газовим гігантом газпром. 

Про це пише Конкурент.Футбол.

Це потенційне партнерство викликало інтерес через статус газпрому як вигнанця у спортивному світі після вторгнення росії в Україну. Раніше енергетична компанія мала спонсорські зв'язки з німецьким клубом Шальке 04 та УЄФА, але обидва зв'язки були розірвані після конфлікту. Примітно, що сербський клуб Црвена Звезда Белград залишається спонсором газпрому.

Blikk стверджує, що фінансова підтримка газпрому може стати вирішальним фактором для Ференцвароша. Приплив грошових коштів може призвести до того, що угорський клуб заманить «зіркового футболіста» на свій стадіон у Будапешті, подібно до того, як Шальке використав гроші газпрому для придбання легенди мадридського Реала Рауля Гонсалеса. 

У звіті також йдеться про те, що річний бюджет угорців збільшиться з 17,2 млрд форинтів (43 млн євро) у 2022 році до понад 20 млрд форинтів (50 млн євро) у 2024 році, що потенційно дозволить їм інвестувати в кількох висококласних гравців, а не лише в одну суперзірку.

Хоча ця спонсорська угода, безсумнівно, збільшить фінанси клубу, спортивний економіст Габор Сабадош прогнозує, що через нинішній імідж газпрому, швидше за все, послідує критика. Однак важливо зазначити, що УЄФА наразі не має санкцій, які б перешкоджали такому партнерству.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів