Поділитись:

Акціонерам Mondelez «морально байдуже» чи вийде компанія з РФ, – гендиректор

П'ятниця, 23 лютого 2024, 00:29
Акціонерам Mondelez «морально байдуже» чи вийде компанія з РФ, – гендиректор

Дірк Ван де Пут, CEO компанії Mondelez, яка внесена до списку спонсорів війни від НАЗК заявив, що кондитерська група не стикалася з тиском з боку акціонерів, щоб повністю покинути ринок РФ.

Про це він розповів в інтерв'ю Financial Times, – пише Економічна правда.

«Я не думаю, що (інвесторів - ред.) це морально хвилює...», – сказав Дірк Ван де Пут в інтерв'ю Financial Times.

Він додав, що кілька фондів у Європі ставили деякі питання щодо бізнесу, але жоден з інвесторів не просив залишити Росію. 

При цьому, він додав, що «якщо у вас є важливий російський бізнес, удар по компанії буде величезним, і це вже інша розмова».

Серед найбільших акціонерів Mondelez - Vanguard, BlackRock (найбільша компанія світу за розміром активів, на суму близько 10 трлн дол) і Capital Group.

Ван де Пут вважає, що продовжуючи бізнес в РФ, він зменшує вигоду, яку б могла отримати Росію у разі виходу компанії з РФ.

«Мені цікаво, що сталося з компаніями, які були продані, хто їх отримав і що вони роблять з грошима, які ці компанії генерують? Вони всі пішли друзям Путіна», - сказав CEO Mondelez. 

«І ви можете бути впевнені, що гроші, які вони генерують, йдуть на війну, набагато більші, ніж податки, які ми б сплачували», додав він.

Mondelez працевлаштовує в Росії 2 700 осіб на трьох заводах, а також 10 000 фермерів опосередковано. 

За словами Ван де Пута, російський бізнес зараз працює як окрема одиниця. Він додав, що компанія продала менше товарів у 2023 році, але була більш прибутковою через менші інвестиції.

«Ми намагаємося не йти на конфронтацію, не робити гучних заяв і просто займатися своїм бізнесом», - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів