Поділитись:

Робота з інтеграції F-16 у ЗСУ проходить в Україні та за кордоном

Понеділок, 08 січня 2024, 14:15
Навчання «Безпечне небо 2011». Американський F-16 та українські літаки.
Навчання «Безпечне небо 2011». Американський F-16 та українські літаки.

Робота над інтеграцією багатоцільового винищувача F-16 у загальну систему Сил оборони триває як всередині України, так і за кордоном.

Про це розповів перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк, інформує «Мілітарний».

Процеси відбуваються одночасно у межах спільних зусиль в рамках діяльності міжнародної авіаційної коаліції. Павлюк зазначив, що Україна працює над упровадженням до кінця 2024 року «Швидкого треку».

«В його межах проведено оцінку аеродромів для багатоцільових винищувачів. Також наші льотчики та інженери проходять навчання на F-16 з серпня 2023 року за широким набором програм», – зауважив перший заступник міністра оборони.

Обслуговування винищувача F-16Обслуговування винищувача F-16
 

За його словами, всередині України триває складна та кропітка робота щодо підготовки інфраструктури, її захисту, в тому числі засобами протиповітряної оборони, та з низки інших питань.

«Зауважу, що підготовка на території України відбувається в умовах постійного використання аеродромної інфраструктури, інженерів та льотного персоналу для виконання бойових завдань», – наголосив Павлюк.

Генерал-лейтенант наголосив, що українські військові роблять все, аби одночасно «бити ворога, захищати власні спроможності та набувати нових».

Раніше в Україні створили структуру для всебічного забезпечення неперервного процесу інтеграції багатоцільового бойового літака F-16.

Передбачено, що програма матиме два етапи розгортання: «швидкий трек», розрахований до кінця 2024 року, і масштабування.

Основні напрямки роботи:

  • підтримка та розвиток інфраструктури аеродромів (авіаційних баз);
  • всебічний захист аеродромної інфраструктури, включаючи систему ППО;
  • відбір та навчання льотного складу й іншого авіаційного персоналу;
  • підтримка життєвого циклу літаків і логістичне супроводження;
  • міжнародна комунікація та інші юридичні, фінансові, безпекові і адміністративні функції.

Миргород, навчання «Безпечне небо 2011». Американський F-16 та українські літакиМиргород, навчання «Безпечне небо 2011». Американський F-16 та українські літаки
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів