Поділитись:

Як влада Володимира планує «розібратися» з електросамокатами

Понеділок, 22 квітня 2024, 19:59
Як влада Володимира планує «розібратися» з електросамокатами

З потеплінням на вулицях Володимира з'явилися електросамокати, проте не усім містянам вони до душі.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» вирішили поцікавитися у міської влади, як вони збираються регулювати цей транспорт, аби усім жителям було комфортно.

У коментарі нашим журналістам очільниця відділу економічного розвитку Оксана Виваль повідомила, що регулювати цей транспорт в класичному розумінні неможливо. Заборонити підприємцям розміщувати цей транспорт міська влада не може, оскільки минулого року електросамокати прирівняли до транспортних засобів. Тому, зі слів жінки, питанням регулювання має займатися поліція, хоч навіть відповідних норм у законодавстві, щоб це робити поки немає.

«На жаль, рік минув, але зміни у ПДР не внесли. До нас звернувся інший підприємець вже в цьому сезоні, який був готовий враховувати наші побажання і зауваження щодо швидкості, місць, де можна їздити, та парковок. Але ми сказали, що спершу проаналізуємо інші міста та громади, де такий транспорт функціонує. Ми промоніторили ситуацію, зокрема в Луцьку та Львові. Такий формат, який працює в Луцьку, ми спробували підлаштувати для  своєї громади. Та, на жаль, з врахуванням рекомендацій державної регуляторної служби,  сьогодні у нас немає можливості застосовувати такий формат. Тому схиляємося більше до формату, в якому працюють у Львові», – розповідає керівниця.

Оксана ВивальОксана Виваль

Вона додає, що у Львові транспорт працює на підставі меморандуму між виконавчим комітетом та надавачем послуг. Зараз у відділі економічного розвитку активно працюють з юристами, аби створити попередній варіант такого меморандуму. Коли матимуть «на руках» проєкт документа, то планують провести зустріч із двома підприємцями, аби донести свою позицію та почути їхні зауваження. Надалі, зазначає Виваль, планують підписувати меморандум.

«Діяльність самокатів в громаді дуже активна і в людей це часто викликає незадоволення. Не завжди це повнолітні особи й не завжди вони їздять безпечно. Власники пояснили, що не можуть промоніторити вік орендарів. То ми попередньо проводимо з підприємцями переговори для дотримання безпеки в громаді. Будемо працювати в форматі домовленості й порозуміння», – каже пані Оксана.

З її слів, електросамокати у громаді продовжують працювати. Проте у додатках є обмеження по території, куди вони можуть їздити.

Електросамокати на вулицях містаЕлектросамокати на вулицях міста
Автор фото:Твій Володимир

Нагадаємо: у Луцьку електросамокати з'явились ще на початку березня цього року. Скористатися послугою можна по всьому місту, за винятком деяких районів. За словами власника транспорту, на прохання міської ради, самокатами не можна буде користуватися у Центральному парку імені Лесі Українки та на меморіалі Вічної Слави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів