Поділитись:

У Луцьку з'явились електросамокати: де і скільки коштує (фото)

Автор: Максим Косюр |
Четвер, 07 березня 2024, 12:05
У Луцьку з'явились електросамокати: де і скільки коштує (фото)

У Луцьку з першого березня з'явився сервіс прокату електричних самокатів, який працює у різних районах міста.

Про це журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» розповів власник сервісу Антон Налча.

Підприємець розповів, що скористатися послугою можна по всьому місту, за винятком деяких районів. За словами чоловіка, на прохання міської ради, самокатами не можна буде користуватися у Центральному парку імені Лесі Українки та на меморіалі Вічної Слави.

«Також сервіс не працюватиме у Центральному парку імені Лесі Українки та Меморіалі Вічної слави, оскільки це пішохідні зони. Це також була вимога від міської ради, щоб там самокатів не було. На в'їздах чергуватимуть наші люди та за цим слідкуватимуть», – розповів Антон.

Самокат компанії JETСамокат компанії JET

У додатку, який потрібно встановити перед використанням транспорту, є карта, на якій різними кольорами відмічені зони обмеження:

  • червона зона – заборона паркування. Ви не можете закінчити свою поїздку тут;
  • жовта зона – обмеження швидкості. Самокат рухатиметься трохи повільніше – 16 км/год;
  • зелена зона – зона паркування. В межах цієї зони можна завершити свою поїздку.

Зонування ЛуцькаЗонування Луцька

Оплатити користування можна двома шляхами. Перший – за кожну хвилину користування самокатом (3,90 грн/хв). Другий – через програму лояльності. У цьому випадку ви сплачуєте 230 гривень та не маєте обмежень в кілометрах.

«Є тариф 3,90 грн за хвилину та програма лояльності 230 гривень за шість поїздок без обмеження кілометражу. Тобто ви можете за 230 гривень зранку кататися у визначених районах. Ви виходите з дому, берете самокат їдете, наприклад, з одного району міста в інший. Скільки ви проїдете взагалі неважливо. Скільки самокат зможе їхати, стільки ви й проїдете. У точці прибуття ви його блокуєте і він залишається біля вас. Потім їдете в іншу точку, яка вам потрібна, там ставите і його блокуєте. Так можна до шостого блокування», – розповів власник сервісу.

Також у місті працюють два автомобілі, які забирають та виставляють електросамокати або ж відвозять їх на підзарядку. Крім автівок, є ще шість скаутів, які слідкуватимуть за порядком та відвозитимуть транспорт у місця старту.

Застосунок можна встановити в App Store та Google PlayЗастосунок можна встановити в App Store та Google Play

Зауважимо, що перед появою у місті усі самокати пройшли технічний огляд. Як каже власник, узимку вони не сидять склавши руки. Після плідного сезону кожен самокат розбирають, оглядають та приводять до ладу як технічного, так і косметичного.

Користуватися ними можна за звичною схемою: скануєте QR-код, реєструєтесь у додатку, прив'язуєте картку для оплати та можете їхати.

Нагадаємо: у Луцьку, в районі Старого міста, невідомі скинули електросамокат з мосту прямісінько у річку Стир. Аби дістати його звідти лучани звернулися до дайверів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024