Поділитись:

У Луцьку хочуть збільшити розмір стипендії обдарованим дітям (фото)

Четвер, 18 квітня 2024, 15:37
У Луцьку хочуть збільшити розмір стипендії обдарованим дітям (фото)

У Луцьку планують виплачувати здібним та обдарованим дітям більші стипендії.

Про це повідомила депутатка міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій на своїй сторінці у фейсбук.

Як зазначив очільник департаменту освіти Віталій Бондар, суму планують збільшити вдвічі – з 500 до 1 000 гривень. Зауважимо, що раніше діти отримували лише 300 гривень стипендії, але згодом її підняли до 500.

«Це питання піднімалось ще минулого року, коли ми погоджували кандидатури наших двох обдарованих дітей. Тому є питання збільшити кількість виплат щомісячних виплат з 500 до 1 000 гривень. Інформацію про них ми будемо збирати до першого липня», – зазначив Бондар.

Віталій БондарВіталій Бондар

Він додав, що після того, як вони отримають дані про стипендіатів, тоді будуть їх затверджувати. Ця процедура також має пройти погодження депутатів під час сесії міської ради. Проте депутатка Алла Надточій зауважила, що додаткові погодження зайвий раз тільки бюрократизують цей процес.

«Ось цей пункт, що додали, що має затверджуватись сесією міської ради. Я не розумію цього... Мені здається, що ми тут просто бюрократію більше розводимо», – сказала Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій

Але Віталій Бондар заявив, що це лише технічний момент, який, на його думку, підсилить рішення про видачу стипендій дітям. Мовляв, тут мова йде про бюджетні кошти й затвердження сесії зробить цей процес вагомішим.

Підкреслимо, що йдеться лише про дітей, яким присвоять винагороду у наступному навчальному році. До слова, комісія приймає документи про 22-х кандидатів на іменну стипендію до 1 серпня.

Члени комісії одноголосно підтримали пропозицію про збільшення розміру стипендій здібним та обдарованим учням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів