Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 15 квітня

Понеділок, 15 квітня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 15 квітня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за понеділок, 15 квітня.

Про те, що у Луцьку сходи біля ТЦ «Егоїст» «вилізли» на тротуар та заважають перехожим

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 15 квітня 

У Луцьку нарікають на сходи біля ТЦ «Егоїст», які дивним чином «вилізли» на тротуар. Якщо ж пішоходи як-не-як зможуть там пройти, то люди з інвалідністю на візках чи мами з візочками – ні.

Про те, що у Луцьку на місці затишного кафе відкрили новий заклад 

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 15 квітня 

У Луцьку на проспекті Соборності відкрили нову кав'ярню «Віденська кава».

Про те, що відвідувачі побились з «рішалами» за талони: у «МРЕВ» під Луцьком – скандал

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 15 квітня 

У Луцькому сервісному центрі б’ються за талони. У нерівному бою зійшлися жіночки з черги й «рішала». Останній черговий раз прийшов ухопити з термінала вільний талон, але цього разу отримав стусани від жіночок. Бо ж відвідувачі стоять у черзі за талонами спозаранку, а чоловік тим часом встиг ухопити декілька та повернувся знову.

Про головні новини Волині:

  • Військовослужбовець Ігор Ярий з Рожища отримав нагороду – пам'ятний знак. Наказ присвоєння відзнаки датований 19 лютого, однак вручили нагороду нещодавно, - про це 14 квітня повідомили на сайті Район.Рожище. Солдата Ігоря Ярого відзначили пам'ятним знаком «110 Окрема Механізована Бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка». Рожищанин служить у шостому Луцькому прикордонному загоні.
  • На Волині прикордонники затримали трьох молодиків, які збиралися безпілотником переправити до Польщі сигарети. Як повідомили у Волинському прикордонному загоні, це сталося 14 квітня, під час перевірки оперативної інформації на Ковельщині Усі троє контрабандистів виявилися мешканцями Турійщини, віком 20-26 років. На місці події охоронці кордону знайшли безпілотник, комплектуючі для його запуску, 360 пачок сигарет та легковий автомобіль. Правопорушників доставили до прикордонного підрозділу.
  • Через митний пост «Устилуг» намагалися провезти майже 130 тисяч одиниць виробів корейської б'юті-індустрії. Як повідомили у Волинській митниці, українське підприємство під час ввезення косметики та одягу популярних брендів подало товаросупровідні документи з неправдивими відомостями. Цей факт волинські митники встановили у ході повного митного огляду вмісту багажного відділення мікроавтобуса. Попередньо, вартість контрабанди оцінюється у понад мільйон гривень.

Про головні новини країни:

 

  • російські окупанти намагалися завдати ударів по Дніпру. Як повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак ввечері 14 квітня, унаслідок падіння осколків збитої російської ракети постраждали 12 людей. Серед них 15-річний хлопець. У нього осколкові поранення та контузія. Пошкоджено 9 будинків та авто.
  • У ніч на 15 квітня російські війська вдарили по селу Кізомис Херсонської області, внаслідок чого постраждала 16-річна дівчина. Ворожий снаряд здетонував поблизу її будинку. Потерпіла сама звернулася до лікарні, де їй надали медичну допомогу.
  • Зранку 15 квітня російські війська вдарили ракетою по центру Слов’янська в Донецькій області. Також під ворожим вогнем були околиці Покровська, Краматорський і Бахмутський райони. Внаслідок обстрілу руйнувань зазнали 2 багатоквартирних будинки, заклад освіти, будівля банку та шість цивільних автомобілів.
  • А ввечері 14 квітня російські війська з реактивної артилерії атакували місто Сіверськ в Донецькій області, внаслідок чого загинули четверо чоловіків. За інформацією голови ОВА, лише зараз вдалося встановити, що внаслідок атаки загинули четверо чоловіків від 36 до 86 років. О другій годині дня 15 квітня російські війська здійснили обстріл керованою авіабомбою села Лук‘янці Липецької громади Харківського району. Двоє людей загинули, кількість поранених встановлюється. Усі вони – цивільні. Влучання було в заклад освіти
  •  Як повідомили у Держприкордонслужбі, російська ДРГ намагалася зайти на територію Сумської області. Диверсантів викрили охоронці кордону й відкрили вогонь на ураження. Окупанти спершу намагалися вести стрілецький бій, однак згодом відступили. За даними ОВА, упродовж доби, 14 квітня, росіяни 4 рази обстріляли прикордоння Сумської області, а саме Великописарівську, Шалигинську та Свеську громади. На територію Великописарівської громади ворог скинув 11 мін. Свеська громада постраждала від артобстрілу — там зафіксували 5 вибухів.
  • Польські системи Patriot, ймовірно, зможуть захистити Волинську область від російських атак?. Як заявив в ефірі національного телемарафону міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, наразі тривають перемовини з цього питання — зокрема з представниками НАТО щоб закрити небо над західною Україною. "Зараз все реально. Але розглядаються дуже різні рішення. Насправді це захистило б країни НАТО від "прильотів" на їхні території ракет чи російських дронів", — сказав міністр. Він зазначив, що рішення щодо усіх батарей Patriot залежать від США. Тому можливість прикриття західних областей України системами протиповітряної оборони Patriot, які є в Польщі, є цілком реальною
  • На в'їзді у Донецьку область люди зафарбували легендарну стелу, на якій українські військові та волонтери залишали написи. Відповідне відео опубліковане на сторінці Типовий Покровск в Instagram. На кадрах видно, як працівники видаляють написи зі стели та наносять на неї фарбу. Вони також позривали всі наліпки, які залишали бійці, йдучи на війну з російськими загарбниками. Це неабияк розлютило українців. У коментарях люди розкритикували такі дії. Однак були й ті, кому такі зміни до вподоби. У дописі під відео з фарбуванням стели Вікторія Чорногор, яка за попередньою інформацією брала участь у фарбуванні легендарної стели, написала так: “Дякуємо всім хто підтримує і розуміє, що Стела — це не меморіал, Стела — це обличчя в першу чергу!», - йдеться у дописі.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів