Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень

Неділя, 14 квітня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за минулий тиждень.

Про мільйон зарплати, купа нерухомості та сонячні електростанції: що у декларації Підгайцівського голови Семенюка

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк оприлюднив свою декларацію за 2023 рік. Згідно з нею, минулого року йому вдалось заробити трохи менше мільйона гривень лише однієї заробітної плати. Але це не усі його статки. 

Про те, що у луцькому зоопарку сказали, чому лелеки викидають пташенят

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

Луцький зоопарк – одне з місць, де реабілітують травмованих, хворих або покинутих лелек. Зараз у вольєрі понад 20 птахів. Всі птахи потрапили сюди травмованими або знесиленими, більшість досі не можуть літати. Більшість лелек у Луцькому зоопарку не можуть літати через травми крил.

Людмила Денисенко, директорка зоопарку, каже, якщо птахів з травмованими крилами ще іноді можна повернути до звичного їм життя, то найгірший варіант, який практично неможливо реабілітувати, – коли лелека без лап.

Про земельне «шахрайство» Палиці по-луцьки: готель «NOBLE»

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

Елітний готель у Луцьку «відкусив» шматок чужої земельної ділянки та ще й отримав за це гроші з міського бюджету. Звучить фантастично? Здавалося б так. Але найнеймовірніші речі перетворюються на реальність, коли поруч з'являється прізвище Палиця... Ніякої магії. Просто трішки «шахрайства». 

Про головні новини Волині:

  • Начальник групи морально-психологічного забезпечення Луцького РТЦК та СП підполковник Юрій Хомяк вручив державні нагороди військовослужбовцям Олицької та Цуманської територіальної громади, а також рідним полеглого бійця. Відповідно до Указу Президента України орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено Юрія Кутецького (посмертно). Нагороду отримала дружина військовослужбовця Вікторія Кутецька. Почесним нагрудним знаком «Золотий хрест» нагороджено Володимира Шворака. Нагороду отримала дружина військовослужбовця Валентина. Медаллю «За поранення» та почесним нагрудним знаком «Золотий хрест» нагороджено військовослужбовця Назарія Какалюка. Також орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено Олександра Наглюка. Нагороду отримала матір військовослужбовця.
  • На Волині попрощалися із 7-річним Арсеном який потонув у річці Стохід. Як повідомляє інстаграм спільнота, Типовий Камінь-Каширський З дитиною прощалися у суботу, 13 квітня у селі Седлище. 12 квітня троє дітей бавилися на березі річки, перестрибуючи з човна на човен. Раптом один з човнів почав відпливати від берега, хлопчик та дівчинка змогли вистрибнути з човна, а ще один 7-річний хлопчик опинився в воді. Діти побігли додому і повідомили про біду своїх батьків, а вони зателефонували до поліції.В спеціальних костюмах на човнах надзвичайники почали обстежувати русло річки для пошуку хлопчика, до пошуків долучились місцеві мешканці.Один з них знайшов тіло хлопчика.

Про головні новини країни:

  • Увечері 13 квітня російсько-окупаційні війська завдали удару по селу Веселе Липецької громади Харківської області, внаслідок чого загинули двоє людей.

Як повідомив керівник ОВА Олег Синєгубов, обстріл стався близько 21:00. Унаслідок удару повністю зруйнований приватний будинок. Загинули 61-річна жінка та 68-річний чоловік, тіла яких деблокували з-під завалів. Обстріл був здійснений керованими авіаційними бомбами (КАБ).

  • Також вранці 14 квітня російсько-окупаційні війська обстріляли з дрона вантажівку на території Сумської області, унаслідок чого загинула людина. Як повідомили в офісі генпрокурора, удар стався близько 8:00 на території Краснопільської громади Сумського району. Окупанти скинули на вантажівку вибухівку з дрона, через що водій транспортного засобу загинув.
  • У ніч проти 14 квітня сили протиповітряної оборони збили всі 10 ударних безпілотників типу Shahed, якими російські окупанти намагалися атакувати Україну. росія випустила 10 «шахедів» із Курської області рф, а також 4 зенітні керовані ракети С-300/С-400 з окупованої Донеччини. Усі ударні дрони вдалося збити на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів