Поділитись:

На Волині просять відремонтувати дорогу між Ковелем та Каменем-Каширським

П'ятниця, 12 квітня 2024, 08:51
На Волині просять відремонтувати дорогу між Ковелем та Каменем-Каширським

Члени профільної комісії розглянули колективне звернення жителів Камінь-Каширщини та Ковельщини щодо необхідності ремонту 50-тикілометрового автошляху державного значення Т – 03 -11, який сполучає два райцентри.

Заяву підписали майже півтори тисячі мешканців сіл Гішин, Доротище, Тойкут, Заріччя, Воля, Лапні, Любче Ковельського району та сіл Карпилівка, Карасин, Запруддя, Стобухівка Камінь-Каширського району. Люди стурбовані аварійним станом цієї дороги, якою їм щодня доводиться доїжджати на роботу, до шкіл та дитсадків, лікарні, ЦНАПу, на ринок тощо. Місцеві мешканці апелюють до обласної та місцевих рад різних рівнів, а також до народних депутатів від Волині з проханням використати всі доступні інструменти, щоб домогтися фінансування ремонту автошляху, – йдеться у пресслужбі облради. 

На Волині просять відремонтувати дорогу між Ковелем та Каменем-Каширським 

Голова профільної комісії Сергій Кудрявцев вказав на важливість вирішення питання ремонту цього відтинку й з огляду на те, що він має стратегічне значення для зміцнення обороноздатності держави. Адже на прикордонних територіях Камінь-Каширського району триває спорудження фортифікаційних споруд, відтак відновлення цієї дороги сприятиме пришвидшенню будівельних робіт та покращенню логістики. До вирішення цієї проблеми члени комісії закликають долучитись й тамтешні територіальні громади шляхом співфінансування ремонтних робіт. Голова бюджетної комісії облради Орест Маховський зауважив, що Ковельська міська рада уже висловила готовність виділити на ці потреби 6 млн грн.

В результаті дискусії члени комісії ініціювали прийняття звернення Волиньради до Кабінету Міністрів України про необхідність внесення змін до Постанови КМУ від 23 лютого 2024 р. № 199 «Деякі питання використання залишку коштів, визначеного пунктом 2 статті 36 Закону України «Про Державний бюджет України на 2024рік»».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів