Поділитись:

У Луцьку з'явиться «ПриСтань» для дітей

Середа, 10 квітня 2024, 10:12
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

У Луцьку затвердити перелік проєктів, які перемогли у конкурсі проєктів соціального спрямування, розроблених інститутами громадянського суспільства.

Відповідне рішення ухвалив виконком міськради у середу, 10 квітня.

«Рішення виконавчого комітету Луцької міської ради є підставою для укладення договорів про співпрацю між управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради та переможцями конкурсу», – йдеться у пояснювальній записці.

Зауважимо, що кошти на реалізацію проєктів виділятимуть у межах Програми розвитку та підтримки громадських організацій соціального спрямування на 2021–2025 роки. Загальна сума витрат на три проєкти становить 261 тисячу гривень, а з міського бюджету з цієї суми спрямують 234 тисячі. Різницю доплачуватимуть учасники. Таким чином виконком затвердив три проєкти:

  • «Екокультурний простір «ПриСтань» як елемент забезпечення змістовного дозвілля дітей та молоді Луцької територіальної громади та засіб інтерпретації локальної екоспадщини». Проєкт передбачає створення простору взаємодії місцевого населення з власною локальною екоспадщиною, посилення комунікаційних зв’язків усередині громади та формування передумов для змістовного й свідомого проведення дозвілля дітей і молоді у літній період. Проєкт скерований на популяризацію тематики річкової спадщини Луцької територіальної громади, посилення її туристичної привабливості, розвиток людського капіталу сільських територій через реалізацію заходів інтелектуального та креативного розвитку дітей і молоді. Актор проєкту – Громадська організація «Спільна справа +». Загальний бюджет проєкту – 88 тисяч гривень.
  • «Школа адаптації для батьків та дітей з інвалідністю». ГО «Об’єднання батьків дітей хворих на цукровий діабет «Інсулін» спільно з кафедрою загальної та клінічної психології та кафедрою педагогічної та вікової психології ВНУ імені Лесі Українки організують осередок для батьків, чиї діти хворіють на цукровий діабет І типу, щоб допомогти їм опанувати ефективними навичками самоконтролю й успішної компенсації діабету з урахуванням медичних показників, пропрацювати психологічно із проблемою прийняття хвороби, отримати навички ефективних технік та методик стабілізації емоційного стану, відчути підтримку інших батьків, які вдало реалізовують знання в житті, що зменшує ризик виникнення ускладнень спричинених хворобою. Проєктом передбачається написання методичних рекомендацій для сімей. Здобутими знаннями та досвідом вони зможуть ділитися з тими, хто цього потребує. Загальна вартість – 90 800 гривень.
  • «Жіночими руками в допомогу ЗСУ». Метою проєкту є виготовлення зручного і надійного одягу та амуніції для бійців Збройних сил України. Важливим аспектом є те, що до реалізації проєкту залучатимуть внутрішньо переміщених осіб та людей з соціально вразливих груп населення, що дасть змогу не лише робити важливу справу, а й опанувати професію кравця. Автором та керівником проєкту є Волинський обласний благодійний фонд підтримки Луцького центру професійно-технічної освіти. Автор – Волинський обласний благодійний фонд підтримки Луцького центру професійно-технічної освіти. Вартість проєкту – 82 901 гривню.

Нагадаємо: у Луцьку, на проспекті Відродження, біля готелю «Профспілковий» хочуть озеленити сквер, який зараз, м'яко кажучи, не в найкращому стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
19 квітня 2024
15:56
04 березня 2024
01 березня 2024
26 січня 2024
20 грудня 2023
29 листопада 2023
14 листопада 2023
09 листопада 2023
31 жовтня 2023
09:40