Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 6 квітня

Субота, 06 квітня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 6 квітня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за суботу, 6 квітня. 

Пішов з життя 45-річний військовий з Волині Юрій Ковальчук

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 6 квітня 

Пішов з життя 45-річний військовослужбовець Юрій Ковальчук з села Колодії Камінь-Каширського району – він перебував у відпустці на реабілітації після лікування.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Маневицької сільської ради.

«Знову війна своїм чорним крилом війнула по маневицькому краї. Після лікування, перебуваючи у відпустці на реабілітації, пішов із життя сорокап'ятирічний захисник Ковальчук Юрій Степанович, житель села Колодії», – написав голова Маневицької громади Олександр Гаврилюк.

На Харківщині загинув 40-річний Роман Макаревич з Волині

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 6 квітня 

У Харківській області загинув 40-річний старший солдат Роман Макаревич з села Зоря Володимирського району.

Старший солдат Макаревич Роман Петрович, 1983 року народження, житель села Зоря, загинув 4 квітня 2024 року в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання в районі села Кіндрашівка Куп'янського району Харківської області.

Про дату та час зустрічі буде повідомлять додатково. 

В Устилузькій громаді з 7 по 8 квітня – дні жалоби.

Про те, що Любешів не хоче ставати містом

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 6 квітня 

За новим законодавством термін «селище міського типу» зникне, натомість населені пункти, що мали цей статус, доєднаються до переліку міст, селищ або ж сіл, залежно від чисельності населення.  

Цікаво, що волинські смт мають і менше 5 тисяч населення, і більше 10-ти.

До прикладу, Любешів до вступу у дію цього закону вважався селищем міського типу. Кількість населення тут – близько 6 тисяч осіб, тому тепер Любешів чітко підпадає під критерії селища. Журналісти поцікавилися, чи не бажають любешівці мати статус міста, а не селища.

Про те, що на Рівненщині у жахливій ДТП загинули матір із сином

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 6 квітня 

У Рівненській області внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинули матір із сином, 19-річна рідна сестра кермувальника отримала важкі травми.

Смертельна ДТП трапилась у ніч на суботу, 6 квітня, близько 2:30, на автодорозі Клесів – Олексіївка – Вири, між населеними пунктами Клесів та Федорівка. Водій автомобіля Volkswagen Golf, 20-річний житель села Вири, не вибрав безпечної швидкості, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та врізався у відбійник, який наскрізь пронизав легковик.

Внаслідок зіткнення загинув керманич та його матір – 67-річна жителька села Вири.

Ще одна пасажирка – 19-річна рідна сестра кермувальника – отримала тяжкі травми, дівчину госпіталізували до реанімації.

Відомо, що родичі зустрічали з потяга дівчину і повертались додому.

У Нововолинську авто збило жінку на тротуарі біля ліцею

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 6 квітня 

У Нововолинську автомобіль, який заїжджав на територію навчального закладу, збив на тротуарі 56-річну жінку й врізався у паркан.

ДТП трапилася зранку у п'ятницю, 5 квітня, на вулиці Митрополита Шептицького у Нововолинську, поблизу ліцею №4: 39-річна жителька міста, керуючи автомобілем Volkswagen, при в’їзді на територію навчального закладу припустила наїзд на пішохідку, 56-річну місцеву жительку, яка йшла по тротуару.

Внаслідок автопригоди пішохідка отримала тілесні ушкодження, її госпіталізували у відділення травматології.

У поліції зазначили, що водійка була твереза.

Слідчі розпочали за цим фактом кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

Досудове розслідування триває.

Про те, що на Волині суд відправив ковельчанина на три роки за ґрати за ухилення від мобілізації

Як інформує «Суспільне» з посиланням на вирок Ківерцівського районного суду, Чоловік перебував на обліку як військовозобов'язаний. 12 жовтня 2023 року рішенням військово-лікарської комісії його визнали придатним до проходження військової служби. До 6 листопада 2023 року чоловік працював вчителем Липинського ліцею Підгайцівської сільської ради.

З роботи чоловік звільнився за власним бажанням.9 листопада волинянину видали під особистий підпис персональну повістку про призов на військову службу, де було зазначено, що 10 листопада він має з'явитися в пункт збору.

Цього дня в пункт збору волинянин не з'явився.Будь-яких документів, які б надавали йому право на відстрочку від мобілізації, волинянин не подав. У суді просив визнати його невинуватим, однак суддя вирішив позбавити чоловіка волі за ухилення від служби в ЗСУ на три роки.

Про те, що на Волині жінка з дітьми втекла з дому, але її розшукали поліцейські

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 6 квітня 

У Камінь-Каширському районі 41-річна жінка з дітьми поїхала з дому у невідомому напрямку – її розшукали поліцейські в іншій області. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Камінь-Каширського райвідділу поліції.

5 квітня, до правоохоронців звернувся житель Камінь-Каширського району та повідомив про зникнення дружини та дітей. Працівники поліції одразу виїхати на місце пригоди та розпочали пошукові заходи.

Орієнтування з описом та фотокарткою жінки надіслали усім нарядам та відділенням поліції. Під час пошукових заходів поліцейські встановили, що зникла поїхала за межі області. Вже за декілька годин жінку з дітьми розшукали.

Новини України за день 

  • Атака РФ регіонів України 

Росіяни протягом 5 квітня завдали 14 ракетних та 107 авіаційних ударів, а також здійснив 137 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

У ніч на 6 квітня російські окупанти атакували 32 ударними БпЛА типу «Шахед», а також шістьома ракетами різних типів. 

Ворог використав три зенітні керовані ракети С-300 із Бєлгородської області, дві крилаті ракети Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації з Саратовської області та одну крилату ракету «Калібр» з акваторії Чорного моря.  ППО збила три крилаті ракети та 28 ударних БпЛА.

Крім того, ворог поцілив у агропромислове підприємство на Херсонщині: пожежу оперативно ліквідували вогнеборці. Люди не постраждали. 

Перед світанком росіяни вдарили ракетами по Запоріжжю: постраждала промисловість регіону. понівечено виробничі будівлі. Зайнялась пожежа. Попередньо, люди неушкоджені.

  • Головнокомандувач ЗСУ повідомив про ситуацію на фронті

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про ситуацію на фронті – називає «особливо складною» ситуацію на Бахмутському, Новопавлівському та Авдіївському напрямках.

Противник, використовуючи перевагу у повітрі, ракетах та артилерійських боєприпасах намагається досягти своєї мети щодо виходу на адміністративний кордон Донецької області.

Ворог продовжує ведення наступальних дій вдень і вночі, застосовуючи штурмові групи за підтримки бронетехніки.

Сирський оцінює обстановку як «особливо складна» на Бахмутському напрямку в районах східніше Часового Яру та Кліщіївки. Найбільш жорсткі бої тривають в районах Первомайського і Водяного, а також східніше Часового Яру, де ворог намагається прорвати оборону.

Часів Яр залишається під контролем України, запевнив Сирський, а всі спроби противника прорватися до населеного пункту зазнали невдачі. Водночас на Куп'янському та Лиманському напрямках ЗСУ мають «певний тактичний успіх».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів