Поділитись:

У Луцьку – скандал: влада віддала приватному підприємцю частину дороги (відео)

Четвер, 04 квітня 2024, 18:00
У Луцьку – скандал: влада віддала приватному підприємцю частину дороги (відео)

Жителі провулка Дорожнього, що у Луцьку в мікрорайоні Вишків, нарікають на підприємця, бо він фактично перекрив проїзд лучанам. Раніше міська влада надала в оренду земельну ділянку підприємцю Віктору Токарчуку, який займається вантажними перевезеннями. Організовуючи роботу, чоловік забрав частину дороги, тим самим перекривши проїзд.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

«Ми піднімали питання, щоб його відкрити, бо є висновок експерта, що це дорога загального призначення, яка реально об'єднує мікрорайон Вишків з Ківерцівською на пряму. Щоб сьогодні проїхати тут на Ківерцівську десь до кілометра, а так мусимо десь 3-4 км об'їжджати», – розповідає лучанка Наталія Грушка.

Наталія ГрушкаНаталія Грушка

Вона додає: підприємця можна зрозуміти, адже цю ділянку йому надали законно, однак міська влада на чолі з Ігорем Поліщуком продовжила договір оренди із підприємцем і варто було б враховувати інтереси людей.

«Не знаю, чия це має бути воля, але те, що має бути це зроблено, це однозначно. Але маємо те, що маємо. Було багато відписок. Було багато нашої громадської організації. Ми писали багато листів і багато відповідей було. І там кримінальне провадження було відкрите по провулку Дорожньому. І воно гарно закрилося. В нас робиться все як завжди», – каже пані Наталія.

Ба більше, виявляється у генплані міста цей провулок зазначений як повноцінна дорога, де мав би їздити транспорт і з’єднувати вулицю Авіаторів із вулицею Ківерцівською. На черговій сесії Луцької міської ради, яка відбулася 27 березня, обранці громади розглядали питання про продовження оренди земельної ділянки підприємцю Токарчуку. Тоді ж депутати запропонували рішення, як можна відкрити дорогу для лучан.

«Між ділянкою і між вулицею Авіаторів, настільки мені відомо, є вільна земельна ділянка. І можна змінити конфігурацію земельної ділянки таким чином, щоб відкрити проїзд з провулка Дорожнього до вулиці Авіаторів. Можливо, по цьому проїзду не проїде великогабаритний транспорт, але проїде інший транспорт і частково будуть зреалізовані положення генплану», – зазначив депутат міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Маруняк.

Андрій МарунякАндрій Маруняк

Проте таку пропозицію підтримали не усі. Мовляв, ділянка, на якій веде діяльність підприємець, сформована і це призведе до її зменшення, що недопустимо.

«Даний субєкт господарювання з'явився на нашу комісію. Ми не виїжджали, але безпосередньо я орієнтуюся по карті. Я добре орієнтуюся по тій ситуації, яка там є і які там є сусіди. Я розумію, де, в яку сторону, йдуть запитання. Хто там має кудою виїжджати. Ведуться сьогодні переговори з іншими суб’єктами господарювання, щоб продовжити оцю дорогу прямо і буде виїзд на вулицю Авіаторів», – заявив депутат міськради від фракції «Батьківщина» Олександр Козлюк.

Олександр КозлюкОлександр Козлюк

Як зазначила депутатка Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій, у такому випадку варто спочатку обговорити усі варіанти із підприємцями й лише тоді виносити це питання на голосування.

«Коли ви знайдете рішення з іншим власником, тоді виносьте це питання, щоб ми бачили це рішення. Ви знову зараз заговорюєте. Хоче зробити одному бізнесмену дуже гарні справи. Разом з тим для всіх інших бізнесменів, лучан, які їздять цією дорогою і мали б право користуватися нею, ми сьогодні нічого не робимо. Сьогодні там існує лише стежка, де ходять люди або їздять на велосипеді. Ця стежка не дозволяє ніякому іншому транспорту проїхати», – сказала Алла Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій

Проте міська влада, не дослухавшись до колег, вирішила знову зробити по-своєму і проголосувала за продовження оренди землі без будь-яких умов щодо можливості відкриття дороги для звичайних лучан. Аби дорогою могли користуватися не лише пішоходи та велосипедисти, але й водії легкових автомобілів.Це б дозволило розв'язувати проблему зі з’єднанням мікрорайону Вишків із вулицею Ківерцівською.

Нагадаємо: із початку березня не усі волонтери зможуть скористатися безкоштовними промокодами для доставки через «Нову пошту» – лише прифронтові області.

Про це з обуренням розповіла луцька волонтерка Наталка Грушка, яка із перших днів повномасштабного вторгнення разом із громадською організацією «Вишківські павучки» збирає необхідну допомогу на фронт та плете маскувальні сітки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 квітня 2024
28 квітня 2024
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02