Поділитись:

У Луцьку ідею муралу вкрали в американського художника

Четвер, 04 квітня 2024, 09:00
У Луцьку ідею муралу вкрали в американського художника

У Луцьку вкрали ідею муралу з птахами в американського художника.

Про це заявив вуличний художник Андрій Кальков.

Йдеться про мурал, що на розташований на фасаді будинку на вулиці Світлій, 1. Він там з'явився у 2021 році, автором вказували Володимира Ісакова.

«Як виявилось, ідею «позичив без дозволу» покійний виконавець муралу, роботу якого спонсорували «Дім фасадів» та Caparol. Зараз дві останні фірми почнуть казати, що вони не причетні, що вони не знали тонкощів роботи «горе-митця». Але це не так, бо я критикував раніше «Дім фасадів» за кітчеві мурали і відмічав Андрія Ковальчука у пості, також мав усну розмову з представником Caparol, де вони мені пропонували перенести на 5-типоверхову стіну картинку з якогось радянського журналу», – зауважує Кальков.

Та все ж на його зауваження ніхто не зреагував.

У Луцьку ідею муралу вкрали в американського художника У Луцьку ідею муралу вкрали в американського художника

«І так буває, якщо ти не прислухаєшся до професійних порад, то одного дня ти стаєш прямим чи не прямим співучасником крадіжки. Бо тобі було байдуже, бо ти проігнорував, бо тобі було зручно працювати з людьми, які не ставлять питань, а виконають усе що скажеш», – додав художник.

Він наголосив, що фасади і малюнки на них вимагають великої відповідальності, адже це – обличчя наших міст.

«Я хочу розвивати і не можу по-іншому, хоча набагато спокійніше сидіти у майстерні у власному світі і насолоджуватися процесом, не втручаючись у суспільнозначимі обговорення», – наголосив він.

До нас в редакцію звернулась жінка, яка представилась дружиною покійного художника. Жінка зазначила, що Володимир Ісаков просто втілив той малюнок, який запропонував замовник.

«Я дружина Володимира Ісакова. На жаль, його вже немає з нами. Відповідаю за нього, бо я є свідком, як усе було. Ідею намалювати птахів запропонував замовник муралу. А Володя ніколи не займався плагіатом. В нього було своє бачення світу і кольору, і ще дуже багато цікавих планів, які, на жаль, пішли разом з ним. Не паскудьте його пам'ять», – написала Олена Антишкина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 квітня 2024
28 квітня 2024
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02