Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень

Неділя, 31 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині  за минулий тиждень.

Про те, що у Луцьку шукають жінку через рекламу на зупинці 

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

У Луцьку жінка розклеїла оголошення про роботу на зупинці по вулиці Львівській, 75. Тепер на номери з цієї реклами дзвонитимуть муніципали.

Про те, що восьмий рік у своє гніздо в «Цуманській пущі» прилітає рідкісний птах

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

У Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща» повернувся лелека чорний, який вже восьмий рік прилітає у своє гніздо.

Про те, хто такий «смотрящій» за мером Луцька регіонал Товстенюк

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

Олександр Товстенюк – вірний протеже Ігоря Палиці, який, перебуваючи переважно у тіні, багато років займає ключове місце в команді нардепа та бізнесмена. Навіть більше, користуючись знаннями та вміннями, здобутими в часи членства в Партії регіонів, він взяв під повний контроль Луцького міського голову Ігоря Поліщука та де-факто став «смотрящім» за обласним центром Волині.

Про головне на Волині:

  •  На війні загинув волинянин Андрій Новосад.

Захисник був родом із Турійської громади. Волинянин добровольцем пішов на військову службу у серпні 2023 року.

  • На Волині обласний ТЦК оголосив у розшук 8 тисяч ухилянтів від загальної мобілізації в Україні.

Про це повідомила пресофіцерка Волинського ТЦК та СП Уляна Кравчук у коментарі телеканалу ГІТ.  Всі 8 тисяч ухилянтів внесли до електронного реєстру військовозобов’язаних «Оберіг» як таких, що перебувають у розшуку, адже вони не з’явились до ТЦК за викликом чи проігнорували повістку. Їм загрожує штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

  • Найтепліше за останні 77 років: 30 березня 2024 року синоптики зафіксували в обласному центрі Волині черговий температурний рекорд.

Про головне в країні:

  • Під час нічної повітряної тривоги, 31 березня, ворог атакував крилатими ракетами той обʼєкт критичної інфраструктури на Львівщині, який був його ціллю 24 та 29 березня, одна людина загинула.

Як повідомили у ОВА, Від ракетної атаки зруйнована адмінбудівля, була пожежа. Влада не уточнює, куди влучили окупанти.

Також як повідомив очільник Рівненської ОВА Олександр Коваль, у регіоні осколки повітряної цілі росіян цієї ночі пошкодили електроопору. Незначних пошкоджень зазнав фельдшерський пункт. Люди не постраждали.

Російські окупанти атакували 14 крилатими ракетами Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95мс, запущених з Саратовської області, а також балістичною ракетою "Іскандер-М" із Криму та Х-59 з окупованих територій Запоріжжя.Ще 11 "Шахедів" ворог запустив із російського Приморсько-Архарська та окупованого Криму.Внаслідок протиповітряного бою знищено 18 повітряних цілей.

  • Президент Володимир Зеленський заявив, що кадрові зміни, які відбулися у владі цього тижня – це ще не всі підготовлені рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів