Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 30 березня

Субота, 30 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 30 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за суботу, 30 березня.

На війні загинув воїн з Волині Андрій Новосад

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 30 березня 

Сумна звістка сколихнула Турійську громаду – до лав Небесного війська приєднався Герой-захисник, мужній боєць, у минулому – випускник Туропинської гімназії, Новосад Андрій Васильович.

Про це 30 березня повідомили на фейсбук-сторінці Туропинської Гімназії.

Завтра 31 березня після місяців очікування й віри рідних та односельчан у диво, він «На щиті» повертається до рідного дому.

«Патріот України, Андрій Васильович добровольцем пішов на військову службу у серпні 2023 року та стояв на захисті своєї землі, віддано боровся з російськими окупантами і вірив у Перемогу. Він був люблячим сином та батьком, завжди дбав про свою родину, робив все можливе, щоб діти росли здоровими та щасливими. Мав багато друзів, був надзвичайно позитивною та доброзичливою людиною, завжди готовою підтримати інших. Мужній та сміливий, небайдужий до долі своєї країни – саме таким він залишиться в пам’яті всіх, хто його знав», – йдеться у повідомленні.

Про те, що у Луцьку на дорозі зіткнулися чотири автомобілі

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 30 березня 

У Луцьку на вулиці Ківерцівській сталася аварія за участю чотирьох автомобілів. ДТП сталася 27 березня о 15:45 год на вулиці Ківерцівській у Луцьку.

Водій автомобіля Kia не надав перевагу в русі автомобілю марки Ford, що рухався головною дорогою, внаслідок чого той зіткнувся з автівками Renault та BMW.

На місце події прибув екіпаж патрульної поліції для з'ясування усіх обставин ДТП.

Про те, що у Луцьку шукають жінку через рекламу на зупинці

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 30 березня 

У Луцьку жінка розклеїла оголошення про роботу на зупинці по вулиці Львівській, 75. Тепер на номери з цієї реклами дзвонитимуть муніципали.

Диспетчером відділу «Центр безпеки міста Луцьк», завдяки камері відеоспостереження, що розташована на зупинці громадського транспорту по вулиці Львівській, 75, було зафіксовано особу, що розміщувала рекламні оголошення у невстановленому для цього місці.

Усі вказані в оголошенні контактні телефони були додані в систему автоматичного голосового сповіщення «Дзвінок», яка телефонуватиме особі, допоки вона самостійно не з’явиться до департаменту та не усуне правопорушення шляхом ліквідації/очищення усіх попередньо розміщених інформаційно-рекламних повідомлень.

Про те, що за бойові успіхи волинську бригаду тероборони реорганізують в 100 ОМБр

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 30 березня 

За бойові успіхи Волинську 100-ту окрему бригаду територіальної оборони реорганізовують у 100-ту окрему механізовану бригаду.

Волинська 100 ОБр ТрО стає історією – на її місці постає 100 окрема механізована бригада.

«Волинська бригада тероборони пройшла більш ніж достойний бойовий шлях», – йдеться в дописі.

Вже у березні-квітні 2022 року батальйон Луцького району виконував завдання безпосередньо в зоні ведення бойових дій.

На початку березня 2023 року Луцький батальйон вирушив на Бахмутський напрямок. За місяць – на початку квітня 2023-го – управління бригади та інші чотири батальйони (Ковельський, Камінь-Каширський, Володимирський та батальйон Луцького району) розпочинати виконання бойових завдань на Лиманському напрямку.

За понад рік перебування на сході України підрозділи 100 ОБр ТрО успішно виконували і виконують бойові завдання на Бахмутському, Куп’янському, Сіверському та Лиманському напрямках.

Про те, що на Волині ловлять скаліченого лелеку, в якого через рибальську волосінь відпали лапи

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 30 березня 

Днями біля підстанції поблизу села Будятичі Володимирського району знайшли скаліченого лелеку – у птаха відмерли лапи внаслідок тривалого перетиснення рибальською волосінню.

Зі слів місцевих мешканців, всі були шоковані, як його спіймали, адже коли звільняли від волосіні, його кінцівки просто відпали. Лелеці забинтували суглоби, проте птах втік у поле.

Про те, що розшукують 19-річну волинянку

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 30 березня 

Правоохоронці розшукують безвісно зниклу Дяк Інну Володимирівну, 12 грудня 2004 р.н., жительку с.Піщане Камінь-Каширського району, яка 29 березня 2024 року близько 5:20 год виїхала з с. Піщане маршрутним таксі сполученням с. Верхи – Піщане – Луцьк, о 7:30 год в Ковелі пересіла в маршрутне таксі сполученням Ковель – Львів та на цей час її місцеперебування невідоме.

На момент зникнення була одягнена: у штани білого кольору, кофту білого кольору з капюшоном, кросівки бежеві.

Громадян, яким відома будь-яка інформація про зниклу особу, просять повідомити поліцію за тел.:

  • (03357) 2-37-79,
  • 0675872545,
  • 0985831420,
  • 102.

     
  • Новини України за день

    • Атаки РФ регіонів України

    Російські окупанти уночі 30 березня влучили в інфраструктурний обʼєкт у Полтавському районі. Уточнюється, що ворог атакував область БпЛА. Є кілька влучань в інфраструктурний обʼєкт на території Полтавського району. Постраждалих внаслідок атаки немає.

    У лікарні помер чоловік, який отримав поранення під час атаки РФ на Кам'янське на Дніпропетровщині 29 березня. За інформацією очільника ОВА Сергія Лисака, загиблому було 36 років. Медики до останнього боролися за його життя, але поранення виявилися надто важкими. Лисак додав, що досі госпіталізований 47-річний чоловік, він у стані середньої тяжкості. Решта травмованих тієї ночі – вдома. 

    Крім того, в ніч на сьогодні, 30 березня, війська рф атакували Селидове, що на Донеччині двома ракетами «С-300». Пошкоджено 15 приватних осель, два цивільних авто. За інформацією поліції Донеччини, ще дві ракети «С-300» поцілили по житловому сектору Новогродівки. В обох випадках інформації про постраждалих не надходило.

    • Зеленський звільнив Шефіра і низку інших радників

    Президент Володимир Зеленський 30 березня звільнив свого першого помічника Сергія Шефіра та декількох радників. Відповідні укази з’явилися на сайті Президент, окрім Шефіра, також звільнив декількох радників, серед яких Михайло Радуцький, Сергій Трофімов та Олег Устенко. Звільнені ще й позаштатні уповноважені з питань волонтерської діяльності Наталія Пушкарьова та з питань забезпечення прав захисників Альона Вербицька.

    • На Закарпатті поблизу курорту Драгобрат стався зсув ґрунту

    У Закарпатській області рясні опади спричинили зсув ґрунту в низці населених пунктів Рахівського району. Пошкоджена дорога поблизу популярного гірськолижного курорту «Драгобрат». Про це повідомив очільник Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита.

    «Руйнування природного характеру трапилися в селах Лазещина, Ділове та селищі Ясіня. Зокрема, повторний зсув зафіксували в Карпатському біосферному заповіднику неподалік курорту "Драгобрат», – уточнив він.

    Наразі відомо, що руйнувань зазнали лісові дороги та автошлях державного значення Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів.

    • Уряд ухвалив постанову щодо реєстрації шлюбу по відеозв’язку в застосунку «Дія»

    Кабінет Міністрів підтримав постанову, яка дозволяє укладати шлюб по відеозв’язку у застосунку «Дія». Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, опція буде особливо актуальною для військових пар, які через війну перебувають на відстані.

    «Українці зможуть укладати шлюб просто в застосунку. Одружувати наречених по відеозвʼязку буде працівник ДРАЦСу, а документи вони засвідчать Дія.Підписом», – додав Федоров.

    Раніше він повідомляв, що ця послуга буде безпечною та матиме кілька етапів верифікації.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів