Поділитись:

У Луцьку пересварилися мешканці багатоповерхівки та голова ОСББ: чому спалахнув скандал (відео)

Середа, 27 березня 2024, 15:34
У Луцьку пересварилися мешканці багатоповерхівки та голова ОСББ: чому спалахнув скандал (відео)

У Луцьку на проспекті Відродження 7 ведуться роботи щодо утеплення будинку. Однак це подобається не всім. Між мешканцями та головою ОСББ Раїсою Байдою виник справжній скандал. Жителі багатоповерхівки розділились на два табори, оскільки одним це, взагалі, не потрібно, й вони не збираються платити кошти, а інші впевнені у тому, що роботи проводити потрібно, адже це суттєво покращить життя.

Нагадаємо: нещодавно мешканець багатоповерхівки Микола Гончарук підозрював голову ОСББ «Загородня 2» Раїсу Байду у шахрайстві, мовляв, вона хоче внести зміни в статут і тим самим зменшити кількість необхідних голосів для прийняття фінансових рішень.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Частина мешканців, яка виступає категорично проти утеплення будинку, обурюється, мовляв, на їхню думку ніхто не зважає і роботи все одно ведуться.

«Більшість людей проти і з нашого будинку, і з того, але ті кажуть що всі – «за», – розповідає мешканець будинку Василь.

Пенсіонери зауважують, що ціна за ці послуги дуже велика, й вони просто не мають можливості оплатити вартість робіт. Ба більше, їм вони, взагалі, не потрібні.

«Такі кошти нам пенсіонерам де брати, немає де брати. Дуже важко, і не треба його утеплювати, бо ми потім будемо мучитись, бо буде сирість і не буде чим дихати», – каже мешканка будинку.

«Я не можу платити зі своєї пенсії, що в мене тієї пенсії, 4 тисячі. А за що я буду платити? Ще й так скоро оплачувати їх. Я, наприклад, не зможу», – додає інша мешканка.

Також люди стверджують, що не були належним чином проінформовані головою ОСББ про вартість і початок робіт, тому самі зібрались і виступили проти.

«Чому ви людям не пояснили скільки, що кому і коли платити. Ніякої мови на ту тему нема», – зазначає пані Катерина.

До будинку, де активно дискутували люди, приїхала і голова ОСББ Раїса Байда. Жінка каже: вартість утеплення для кожного мешканця індивідуальна і залежить від площі оселі – 500 грн за метр квадратний.

«Цей платіж ми розтерміновуємо строком на 12-15 місяців. Є пенсіонери, які кажуть, що не в змозі. Нема в нас таких одиноких людей. Все одно є якісь родичі, близькі, молоді, які можуть допомогти», – каже голова ОСББ «Відродження 7».

Раїса Байда зазначає: таке утеплення проводять багато ОСББ і це, як запевняє жінка, дійсно вигідна справа.

«Програма «Реновація». Ми на неї подавались ще у 2020 році. Подавали заяви і увійшли в перші 500 ОСББ, які можуть отримати відшкодування у розмірі 70% від фонду енергоефективності. 5 березня були проведені збори, опитування, було все опубліковано в групах. Але все одно є люди, які проти, але ці люди проти всього», – наголошує Раїса Байда.

Частина мешканців згідна з умовами проєкту і підтримує проведення робіт. Кажуть, буде і тепліше і багатоповерхівка виглядатиме краще.

«Зараз відбуваються роботи з утеплення фасаду, адже це зараз актуально я вважаю. Ці роботи спрямовані на покращення будинку, стін, щоб було економніше взимку», – повідомляє Павло – мешканець будинку.

«Будинок наш потрібно утеплити, тому що буде, по-перше, по опаленню дешевше, і будинок буде гарний. Нам потрібно це», – запевняє Євгенія.

Більше того будинок небезпечний для інших стверджує ще одна мешканка, яка хоче аби споруду утеплили і зробили естетичнішою.

«Плитка дуже сильно падає. От це було о 9 ранку, страшний такий грохот був, я думала то людина впала», – каже Наталія.

Врешті голова ОСББ каже: роботи завершать попри невдоволення частини мешканців. Раїса Байда додає, що якщо люди не сплатять кошти, то вона буде змушена видати їм попередження, а якщо й це не спрацює – буде судова тяганина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024