Поділитись:

Живе втілення ніжності: назвали топ-10 найпухнастіших котячих порід

Вівторок, 26 березня 2024, 03:50
Живе втілення ніжності: назвали топ-10 найпухнастіших котячих порід

Коти – найпопулярніші тварини-компаньйони у світі. М’яке, приємне на дотик хутро є однією з причин того, чому люди тримають вдома цих милих створінь. Хоча деяким людям навпаки подобаються короткошерсті та навіть "лисі" коти – це вже справа смаку.

Про це пише Уніан.

Видання Scotsman склало список із 10 котячих порід, які вирізняються серед решти своєю ну дуже густою та довгою шерстю. Якщо для вас котик – це синонім слова "пухнастик", вам точно варто звернути увагу на ці породи:

  1. Перська кішка. Надзвичайно пухнаста і має чудову маленьку мордочку, що робить її популярною в домогосподарствах по всьому світу. 
  2. Мейн Кун. Ніжний велетень котячого світу. Ця порода кішок є однією з найбільших за розміром і ступенем пухнастості.
  3. Регдолл. Одна з наймиліших порід на земній кулі. Кажуть, це одна з найбільш спокійних порід котів. А ще вони мають дивовижну пухнасту шерсть.
  4. Норвезька лісова кішка. Ця приголомшлива порода котів дуже приємна і добре ладнає з іншими породами котів і навіть собаками! Однак їхня пухнастість означає, що вам обов’язково доведеться їх регулярно розчісувати.
  5. Бірманська кішка. Це спокійне та врівноважене створіння, яке має пухнасту шерсть із характерним малюнком.
  6. Сибірська порода кішок. Справді чудова порода, яка має багато енергії та дарує багато любові. У них один із найпухнастіших хвостів у котячому королівстві! 
  7. Екзотична короткошерста кішка. Її назва насправді не має жодного сенсу, адже шерсть у цих котиків звичайної довжини, хоча справді коротша, ніж у решти фігурантів цього списку. Проте ця шерсть дуже густа та м’якенька!
  8. Гімалайська кішка. Ця порода має неймовірно довгу шерсть і буває різних кольорів і візерунків. 
  9. Рагамаффін. Має зовнішність схожу на породу регдолл і має шерсть середньої довжини, яка не сплутується і потребує менше догляду, але все одно має максимальну пухнастість. 
  10. Американський бобтейл. Ця кремезна порода має приголомшливу шерсть. Однак замість того, щоб бути пухнастою, їхня шерсть часто кудлата. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів