Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень

Неділя, 24 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за минулий тиждень.

Про те, що у Луцьку відкрили перший рибний ресторан

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

Вперше у Луцьку відбулося відкриття ресторану з морепродуктами. 

Про те, скільки заробляють таксисти у Луцьку та які пасажири їх бісять

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

22 березня Україна разом із цілим світом відзначала День таксиста. Появу цієї професії датують 1907 роком, коли в Британії з'явились «кеби» – автівки зі спеціальними лічильниками. Зараз же практично неможливо уявити своє життя без цієї служби. Бо ж саме таксистам ми телефонуємо, коли терміново треба дістатися у потрібне місце або ж просто доїхати на роботу чи додому з комфортом. Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» вирішили поспілкуватися із представником цієї професії та дізнатися, як працюється водіям таксі у Луцьку. Ми поцікавилися, яких пасажирів керманичі не дуже то й полюбляють, а яких готові возити безупинно, скільки вони заробляють та чи варта їх праця зароблених коштів.

Про те, що у Луцькій стоматполіклініці працівники скаржаться на цькування

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

Працівники Луцької стоматполіклініки порушили питання підбору кадрів у медичному закладі. Бо ж, за їх словами, в установі є люди, які можуть працювати не зовсім законно.

Про головні новини Волині:

  •  23 березня 2024 в результаті ракетного обстрілу загинув житель міста Любомль - молодший сержант Петро Хомич. Петро Хомич, 1974 р.н. загинув в районі н.п. Садове, Запорізької області. Про дату та час прибуття траурного кортежу «На щиті» повідомлять згодом.
  • На війні з російськими окупантами загинув 35-річний військовослужбовець із села Світязь на Волині Ярослав Міщук. Ярослав був мобілізований 1 грудня 2023 року, служив в аеромобільних військах. З 15 лютого 2024 року захисник вважався зниклим безвісти. Свій останній бій Ярослав Міщук прийняв на Донеччині. У захисника у Світязі залишилася сестра. Кортеж з тілом загиблого прибуде до Шацька у вівторок, 26 березня. Цього ж дня відбудеться чин відспівування Героя у Петро-Павлівському монастирі села Світязь.
  • У Ковелі під час пожежі із задимленої квартири вивели власника помешкання. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Волинській області. Відомо, що 24 березня, о 8:22 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у Ковелі на вул. Незалежності йде дим з квартири на третьому поверсі. На місце виклику вирушили вогнеборці – вони встановили автодрабину та організували ланку ГДЗС. В помешканні знайшли власника квартири – його вивели та передали працівникам швидкої допомоги. 
  • У Луцьку 24 березня відбувся автопробіг на підтримку усіх українських військовополонених. На центральній площі Луцька зібралися рідні та друзі тих, кого зараз в полоні катують, б’ють та принижують. Величезний Театральний майдан в центрі Луцька став вмить дуже тісним, адже понад 30 автівок приїхали на автопробіг. Кожне авто з прапорами, з портретами полонених захисників України та транспарантами “Полон вбиває”. Саме для привернення уваги всієї країни та світу до долі воїнів, які зараз у неволі, рідні військовополонених вирішили організувати такий автопробіг. Маршрут його був чималий. 

Головні новини країни:

  • Вночі 24 березня рф вдарила по Львівській області. Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що область атакували 20 ракетами і 7 ударними БпЛА. Ціллю росіян були обʼєкти критичної інфраструктури. У Львові прильотів не зафіксували. Згодом стало відомо, що під час повітряної тривоги, яку оголошували вже вранці, ворог з МіГ-31К вдарив по Львівській області "Кинджалами". За інформацією очільника ОВА Максима Козицького, попередньо є два влучання у той самий обʼєкт критичної інфраструктури, в який окупанти цілилися вночі. Вогнеборців, які гасили пожежу, вчасно попередили про атаку. Вони встигли переміститися у безпечне місце.
  • Також росіяни вночі 24 березня здійснили атаку ракетами Х-101/Х-555/Х-55 і на Київ. Пізніше у КМВА повідомили, що внаслідок ракетного удару в Києві зафіксували падіння уламків у двох районах столиці. В Деснянському районі уламки впали на територію лісових насаджень. У Шевченківському районі – на території паркової зони і житлової забудови внаслідок чого зафіксували пошкодження фасаду багатоповерхового житлового будинку.
  • Щобільше, росіяни обстріляли житловий квартал Красногорівки, що на Донеччині. 4 березня 2024 року, близько 09:30, окупаційні війська здійснили артилерійський обстріл житлової забудови м. Красногорівка. Від ворожої атаки зазнали поранень двоє жінок 57 й 64 років. Вже через годину російська армія нанесла авіаудар по цьому ж кварталу, внаслідок чого отримав поранення 70-річний чоловік. Усіх постраждалих з саднами, осколковими пораненнями й забоями доставлено до медичного закладу
  • Польські фермери зовсім не пропускають українські вантажні транспортні засоби, які слідують з України в Польщу, на пунктах пропуску "Ягодин" і "Рава-Руська". Про це 24 березня в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, йдеться у телеграм-каналі служби. Демченко відзначив, що станом на неділю польські фермери блокують три пункти пропуску – "Угринів", "Ягодин" та "Рава-Руська". На двох останніх рух вантажівок у бік Польщі наразі повністю зупинений. На цих напрямках заблоковано близько 500 вантажівок. Відомо, що на "Ягодині" за минулу добу польські фермери пропустили близько 60 вантажівок, у той час як цей КПП має добову спроможність оформлювати 1200-1400 вантажних авто.
  • У Харкові залишається найскладніше енергетична ситуація. У місті через обстріли було знищено ТЕЦ та усі трансформаторні підстанції. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов у ефірі телемарафону. Точну дату повного відновлення електропостачання в усьому місці повідомити неможливо. Енергетики не можуть подати стабільне енергопостачання по всьому місту. Приблизно у 40% будинків харківʼян відновили постачання електроенергії. При цьому, опалення відновлено у 60% будинків, а вода працює майже у всі. У місті застосовуються графіки стабілізаційних відключень.
  • Генштаб ЗСУ повідомив гарні новини: наші воїни ЗСУ вразили великі десантні кораблі "Ямал" і "Азов", центр зв'язку і кілька об'єктів інфраструктури в Севастополі. Також стало відомо, що вранці 24 березня під Сімферополем горіла нафтобаза, пишуть ЗМІ. Повідомляють, що пожежа стала наслідком повітряної атаки на Гвардійське. У мережі публікують ймовірне відео пожежі. Перед цим місцеві жителі чули вибухи. Також російські воєнкори доповіли про те, що під час удару по Севастополю загинуло 34 військових, 40 поранено, пошкоджено 3 літаки Су-27 на аеродромі "Бельбек". Також прилетіло за місцем дислокації російських морпіхів. Там є жертви, що не може не тішити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів