Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 20 березня

Середа, 20 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 20 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 20 березня.

На Харківщині помер 46-річний солдат Олександр Галенко з Волині

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 20 березня 

У Харківській області в лікарні помер 46-річний гранатометник, солдат Олександр Галенко з Ковеля.

Олександр Володимирович Галенко, 27 травня 1977 року народження, з 18 жовтня 2023 року служив гранатометником у складі 60-ї окремої механізованої Інгулецької бригади.

Солдат Олександр Галенко помер 16 березня 2024 року у лікарні міста Краснограда Харківської області, куди його доправили після різкого погіршення стану здоров’я.

У середу, 20 березня, він повертається додому «на щиті».

Ковель прощатиметься із захисником у четвер, 21 березня. О 12:00 розпочнеться служба у соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці, після чого хода вирушить до центру міста. Громадянська панахида відбудеться на площі Героїв Майдану (біля міської ради).

Поховають Олександра Галенка на Алеї почесних поховань міського кладовища.

Про те, що на Волині після застілля подружжя знайшли мертвим у рові

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 20 березня 

У селі Мокрець Турійської громади в кількох десятках метрів один від одного знайшли у рові тіла подружжя. Жителька села Світлана Селещук разом зі своїм чоловіком Олександром вийшли із святкування дня народження сусідів 10 березня ввечері та рушили додому. Однак до своєї оселі вони, на жаль, так і не дісталися… Знайшли їх 11 березня вранці – мертвими.

Про те, що Луцька районна рада програла апеляцію: Гурський більше не голова

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 20 березня 

Голову Луцької районної ради Олександра Гурського (члена фракції «За майбутнє») обрали із порушенням регламенту та всупереч вимогам законодавства. Відповідне рішення ухвалив Волинський окружний адміністративний суд ще у листопаді минулого року, а 8 апеляційний адміністративний суд Львова, куди районна рада звернулася із апеляцією, залишив усе без змін. Відтак, Луцька районна рада знову залишилась без очільника.

Про те, що жінка, яку в Луцьку на Дубнівській збила автівка, померла в лікарні

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 20 березня 

Вчора, 19 березня, о 18:50 год 38-річний житель Луцького району, керуючи автомобілем Chana Benni, наїхав на 67-річну пішохідку, жительку цього ж району. Попередньо, жінка переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу.  Внаслідок ДТП жінка отримала травми та численні забої. На місці аварії медики «швидкої» надавали допомогу постраждалій та доправили в медичний заклад. Але згодом вона померла у лікарні.

Про те, що на Волині двоє росіян і українка «розводили на гроші» продавців техніки на OLX

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 20 березня 

Двох громадян росії та громадянку України, які ошукували людей в Інтернеті, судитимуть за вчинення шахрайств у складі організованої групи. 

Прокурори Волинської обласної та Луцької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо вчинення двома громадянами російської федерації та жителькою Житомира шахрайств у складі організованої групи (ч. 5 ст. 190 КК України).

За даними слідства, 43-річний і 32-річний неодноразово судимі раніше чоловіки, які перебували у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, залучивши 33-річну спільницю з волі, ошукували громадян, які продавали побутову техніку через сайт OLX.

Упродовж серпня-листопада 2023 року, домовляючись про доставку товару у відділення поштового оператора та підробляючи чеки про оплату, вони заволодівали товаром та здавали його в ломбард.

Двом іноземцям обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, громадянці України – у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про те, що волинянин через Telegram-канал поширював дитячу порнографію

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 20 березня 

На Волині викрили 34-річного чоловіка, який поширював дитячу порнографію через створений ним Telegram канал.

Під час досудового слідства встановили, що 34-річний житель міста Ковеля, протягом 2023-2024 років, через власний мобільний телефон завантажував зображення та відеофайли, що містять ознаки дитячої порнографії, після чого зберігав заборонений контент на мобільному телефоні та в подальшому збував за грошову винагороду через створений ним Telegram канал. Загалом поліцейські задокументували 14 фактів скоєння незаконної діяльності зловмисником.

Під час  обшуку в помешканні чоловіка правоохоронці виявили та вилучили 2 мобільних телефони, 2 ноутбуки на яких зберігалася дитяча порнографія.

Новини України за день

  • Атака Росії регіонів України

Терористична армія рф продовжує знищувати мирні українські міста та села. Російські війська атакували автомобіль з цивільними у Херсонській області. За інформацією голови ОВА Олександра Прокудіна, це сталося на дорозі, що між населеними пунктами Садове та Антонівка. Попередньо, внаслідок обстрілу загинули двоє чоловіків 40 років.

Російські війська здійснили черговий обстріл центральної частини Херсона вдень 20 березня. За інформацією голови Херсонської МВА, через обстріл отримала травми 51-річна жінка. У постраждалої контузія, вибухова та закрита черепно-мозкова травми. Від госпіталізації вона відмовилася.

Росіяни 20 березня вдарили по одному з районів Харкова. За інформацією ОВА, близько першої години дня ворог обстріляв місто: пошкоджені восьмиповерхівка та виробничий цех в Холодногірському районі. Пожежа охопила понад 1000 квадратних метрів. Звичайна типографія, цех з виробництва меблів і лакофарбової продукції. Серед поранених працівники підприємства, двоє з них у важкому стані. Триває рятувальна операція та гасіння пожежі. Попередньо, окупанти завдали удару ракетою Х-59. За інформацією обласної прокуратури, наразі відомо про п’ятьох загиблих людину та 7 поранених. Під завалами ще перебувають люди, тож кількість поранених та загиблих може зрости.

  • На Одещині затримали вісьмох чоловіків у костюмах хімзахисту, які намагались втекти з України

Прикордонники затримали вісьмох чоловіків, які намагалися втекти з України. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України. Як зазначають прикордонники, вісім порушників, намагалися пройти Кучурганський лиман в Одеській області. Групу затримали неподалік села Градениці Біляївського району. Таким маршрутом чоловіків на Одещині повели два організатори.

За допомогу в перетині вони взяли по $5 300 з кожного «клієнта». Частину суми в розмірі $1000 порушники мали перераховувати на криптогаманець. Обом організаторам повідомили про підозру за статтею про незаконне переправлення осіб через державний кордон України та обрали запобіжний захід.

  • У Києві батько вбив, розчленував та залив бетоном свого сина

У Києві чоловік вбив сина, вдаривши ножем у груди, після чого розчленував. Частину тіла порушник викинув у смітник, а решту – закопав у своєму гаражі, заливши бетоном. Так, днями до поліції Києва надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що її квартирант впродовж трьох місяців не з’являється в орендованому житлі та не виходить на зв'язок.

Правоохоронці розпочали пошук зниклого чоловіка. Правоохоронці встановили, що до зникнення 30-річного киянина причетний його рідний батько.

За даними слідства, у січні 2024 року до підозрюваного в гості прийшов його син. Під час застілля на кухні між чоловіками виник конфлікт, в результаті якого батько завдав смертельний удар ножем своєму 30-річному сину.

Щоб приховати злочин, чоловік переніс тіло сина у ванну кімнату, де протягом декількох днів розчленовував труп на частини та виносив їх з квартири в пакетах та сумках до сміттєвих баків. Відділивши голову та кінцівки від тулуба, підозрюваний замурував їх у власному гаражі, де їх згодом і знайшли правоохоронці.

Чоловіку повідомлено про підозру в умисному вбивстві і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів