Поділитись:

На Волині ексбоєць легіону «Свобода Росії» місяць прожив в авто біля лікарні

Вівторок, 19 березня 2024, 16:58
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

На Волині колишній боєць легіону «Свобода Росії» місяць жив в автомобілі та не міг оформити жодної допомоги через російський паспорт.

Про це йшлося під час сесії Волиньради у вівторок, 19 березня.

Депутат Обласної ради Віктор Дудечко звернувся із запитом до управління Державної міграційної служби у Волинської області з проханням допомогти у ситуації з військовим. Мовляв, росіянин боровся за незалежність України й зараз не може отримати жодної допомоги, бо не має посвідки на проживання.

«Річ у тому, що після демобілізації із легіону «Свобода Росії» майже місяць в автомобілі на території локачинської лікарні проживав громадянин росії Андрій. Його демобілізували із лав ЗСУ за станом здоров'я. Він не може ні отримати посвідку на проживання, ні громадянства. Його прихистила релігійна громада. Але він зараз у стані повного відчаю. Чоловік служив на благо українців, але Україні виявився не потрібний», – каже Дудечко.

Депутат додає, що колишній військовий звертався у військкомат, бо ж термін дії його паспорта закінчується. Але там йому рекомендували поїхати у росію та відновити паспорт. Пан Віктор зазначав, що зараз в Андрія лишилась родина в країні-агресорці, яку постійно цькують.

«Лікуватися він не може, працевлаштуватися він не може, соціальних виплат отримати не може. Нічого отримати не може...», – резюмував Віктор Дудечко.

Пропозицію депутата підтримали й вирішили якось вплинути на долю військового.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів