Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за суботу, 16 березня

Субота, 16 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за суботу, 16 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за суботу, 16 березня.

Про те, що у Луцьку з'явилися дзеркальні паркани

Головне у Луцьку: ТОП новин за суботу, 16 березня 

У Луцьку на вулиці Богдана Хмельницького встановили оригінальні дзеркальні паркани.

На Волині розшукують зниклого 37-річного чоловіка

Головне у Луцьку: ТОП новин за суботу, 16 березня 

Оперативники Ковельського районного управління поліції розшукують безвісти зниклого Козуба Ігоря Леонідовича, 16 листопада 1986 року народження, жителя Ковеля.

Чоловік 14 березня 2024 близько 22:30 год. виїхав з дому на своєму автомобілі «BMW X-5» та не повернувся. Де перебуває зараз невідомо.

Прохання до громадян, яким відома будь-яка інформація про зниклого громадянина, повідомити поліцію за телефонами:

тел./факс. (03352) 5-32-84, моб. 095-3024445 або 102.

Про те, що у Луцьку бус втаранився у «крихітку»

Головне у Луцьку: ТОП новин за суботу, 16 березня 

У Луцьку сталася аварія на вулиці Винниченка – бус RENAULT наїхав на SMART.  ДТП сталася вчора, 15 березня, о 16:26 год на вулиці Винниченка у Луцьку. Водій автомобіля марки «RENAULT» не врахував дорожньої обстановки, не дотримався безпечної дистанції й зіткнувся з автомобілем марки «SMART».

Транспортні засоби зазнали незначних механічних пошкоджень.

Учасники ДТП не дійшли згоди, тому на місці події працювала поліція.

Про те, що у Луцьку пошкодили мурал із зображенням відомого кінорежисера

Головне у Луцьку: ТОП новин за суботу, 16 березня 

У Луцьку на стіні будинку, що розташований на проспекті Волі, 3, під час ремонту мешканці пошкодили мурал із зображенням кінорежисера Бориса Ревенка.

«Просто собі люди роблять ремонт і треба було кабель вивести. Немає слів», – написала Людмила Яворська.

Тепер із бороди видатного митця стирчить кабель.

Про те, що на Волині знову підтвердився випадок африканської чуми свиней (АЧС)

Головне у Луцьку: ТОП новин за суботу, 16 березня 

Зразки, відібрані для лабораторних досліджень, показали позитивний результат.

Мертвих тварин працівники державної лісової охорони виявили в держлісфонді філії «Ковельське лісове господарство». Про випадок повідомили фахівців Держпродспоживслужби в області, які відібрали зразки для проведення лабораторної експертизи.

Факт зафіксували на Старовижівщині – на території угідь, що перебувають у державному мисливському резерві, тобто поки не надані в користування.

Зважаючи на позитивний результат, надалі фахівці плануватимуть комплекс необхідних заходів, повʼязаний із мінімізацією ризиків та з метою запобігання поширенню хвороби.

Новини України за день 

  • Атака росіян на регіони України

Російські терористи продовжують обстрілювати ракетами та дронами мирні українські міста та села. Так, російські військові обстріляли село Новоселівка Перша, що на Донеччині. Унаслідок удару один чоловік загинув, а ще один зазнав поранень. Про це повідомив голова ОВА Вадим Філашкін. Він розповів, що удару по селу росіяни завдали з важкої артилерії. Загиблим виявився 51-річний місцевий мешканець. Крім того, ще один чоловік зазнав поранення. Його вже доправили до лікарні, запевнив Філашкін.

Також повідомили, що до 21 зросла кількість загиблих людей унаслідок російського ракетного удару по Одесі, який стався 15 березня. Про це зранку 16 березня повідомили в Міністерстві внутрішніх справ. Вранці цього ж дня в лікарні від важкого поранення загинув ще один працівник ДСНС.

Так, кількість загиблих зросла до 21. Ще понад 70 людей зазнали поранень. В ОВА зазначали, що станом на ранок 16 березня у медичних закладах залишаються 40 людей, з них 9 — у важкому стані.

У Бериславі на Херсонщині 16 березня рашисти скинули вибухівку з БпЛА на 71-річного чоловіка, коли той перебував на вулиці. У потерпілого вибухова травма та поранення ноги.

Також 15 березня ввечері окупанти скинули 6 вибухівок з дронів по селу Львове Тягинської громади. Легкі поранення отримала місцева жителька. Лікарі їй надали допомогу на місці.

Також На Херсонщині 83-річна жінка постраждала внаслідок обстрілу Антонівки 16 березня. Потерпіла в цей час перебувала вдома, вонс отримала вибухову травму, закриту черепно-мозкову травму та контузію. У стані середньої тяжкості жінку доставили до лікарні.

  • На Закарпатті хлопець намагався скоїти самогубство у ТЦК

На Закарпатті хлопець у ТЦК ледь не наклав на себе руки. Дівчина молодика написала у соцмережах, що його з готелю у місті Виноградів начебто викрали представники прикордонної служби, звинувативши нібито у незаконному перетині кордону. Після цього хлопця, за словами його половинки, доправили до ТЦК міста Хуст, де його нібито побили, доки той не вирішив звести рахунки із життям.

Відомо, що у Хустському РТЦК та СП проводять службову перевірку через повідомлення про ймовірну спробу самогубства. Про це повідомили у пресслужбі Закарпатського ТЦК, пише Суспільне.

За інформацією відомства, 13 березня хлопця затримали прикордонники нібито при спробі незаконного перетину кордону. Надалі представники ДПСУ доставили його до РТЦК та СП для уточнення військово-облікових даних, зазначає Суспільне.

«Під час перебування на території РТЦК та СП, громадянин зайшов до вбиральні, де через деякий час його знайшов представник Хустського РТЦК та СП. Чоловік сидів на підлозі зі слідами крові та порізами на руках. Військовослужбовці ТЦК та СП надали невідкладну домедичну допомогу та викликали поліцію та карету «швидкої допомоги», яка доставила чоловіка до Хустської міської лікарні», – розповіли Суспільному у пресслужбі Закарпатського ТЦК.

Лікарі зафіксували спробу суїциду. Наразі за даним фактом проводиться службова перевірка, додали у відомстві.

  • У Львові ув’язнили двох чоловіків за ґвалтування дітей та зйомку порно

На Львівщині засудили двох мешканців Запоріжжя. Вони ґвалтували та розбещували неповнолітніх, а також виготовляли та зберігали дитяче порно. Одному чоловіку 48 років, іншому – 45. Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі. Прокурори довели, що чоловіки розбещували та ґвалтували малолітню дівчинку, знімаючи це все на відео. Потерпіла є дочкою одного з обвинувачених.

45-річний засуджений вчинив розпусні дії та ґвалтував і 9-річну дівчинку за згодою її матері, з якою також вступав у статевий акт на очах у дитини. Все це він знімав на відео, які потім зберігав на персональному комп’ютері.

Суд визнав винними 48-річного та 45-річного мешканців Запоріжжя у зґвалтуванні та розбещенні неповнолітніх, а також виготовленні та зберіганні дитячої порнографії. Останнього також засуджено за одержання доступу до дитячої порнографії. Їм призначено покарання у виді 15 та 11 років позбавлення волі відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів