Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 14 березня

Четвер, 14 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 14 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за четвер, 14 березня. 

У Луцьку провели в останню путь Героя Дмитра Струка

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 14 березня 

14 березня, у Кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку відспівали військовослужбовця Дмитра Струка, який до останнього подиху захищав незалежність України від російських загарбників. 

Дмитро Струк  1986 року народження віддав своє життя 9 лютого під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Новодарівка Запорізької області.

Поховали Дмитра у секторі військових поховань на міському кладовищі у селі Гаразджа.

Про, те, що патрульні знайшли молодиків, які дрифтували біля «Променя»

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 14 березня 

Патрульні знайшли молодиків, які на автомобілі Mercedes Benz дрифтували поблизу одного з розважальних центрів Луцька. Екіпаж патрульних, який здійснював патрулювання вулицями міста, згодом виявив цей легковик, водій якого під час руху не користувався ременем безпеки.

Його зупинили. Водієві та пасажирам провели профілактичну бесіду щодо важливості дотримання ПДР. А також на керманича склали адміністративні матеріали, відповідно до вчинених правопорушень.

Про те, що колектив Луцької стоматполіклініки підняв бунт і вимагає відставки директорки

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 14 березня 

У Луцькій міській клінічній стоматполіклініці відбулись збори трудового колективу. Працівники не задоволені роботою чинної директорки закладу Любові Яковчук. Ба більше, колектив навіть голосував за те, аби оголосити недовіру директорці.

Про те, що у Нововолинську вбили чоловіка

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 14 березня 

У Нововолинську бійка закінчилася вбивством.

Як повідомили у поліції, подія трапилася 13 березня близько 22 години. Між чоловіками 26-ти та 25-ти років виник конфлікт. Під час бійки 26-річний власник помешкання наніс тілесні ушкодження ножем своєму опоненту. 25-річного потерпілого із травмами доставили до лікарні, де він помер. Зловмисника затримали. Триває слідство.

Про те, що Ігор Поліщук має найбільшу зарплату серед міських голів на заході України

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 14 березня 

Видання Еспресо.Захід проаналізувало декларації за 2022 мерів обласних центрів заходу України та з’ясував, хто з них є найвисокооплачуванішим у регіоні, а хто отримував найскромнішу зарплату.

1-ше місце. Міський голова Луцька Ігор Поліщук

Голова Луцької міської громади, населення якої 236 322 особи, виявився найвисокооплачуванішим. Зарплата Ігоря Поліщука за 2022 рік становила 1 054 469 грн. Того ж року він придбав земельну ділянку на 600 кв. м у селі Струмівка Підгайцівської громади Луцького району, щоправда, вартість її в декларації не зазначена. У 2021 році міський голова придбав квартиру в Луцьку на 42,6 кв. м. Із заощаджень у нього – 55 тис. доларів готівкою та 50 тис. грн. 

Про новини за день в Україні 

  • Атака РФ регіонів України

Росіяни масовано вдарили безпілотниками по теле- і радіоінфраструктурі Харківщини. Через це є перебої із радіо- і телесигналом у кількох районах. Також про цілеспрямовану атаку на інфраструктуру повідомляли й на Сумщині. Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, усі служби працюють над відновленням сигналу і намагаються поновити роботу обʼєктів у найшвидші терміни. Частину обʼєктів уже відновили.

Також війська Росії зранку 14 березня обстріляли місто Нікополь Дніпропетровської області.  За даними ОВА, відомо про 5 постраждалих. Серед постраждалих є 7-річний хлопчик. Він лікуватиметься амбулаторно. Також вдома будуть лікуватися 43-річний чоловік та дві пенсіонерки. Обстрілами пошкоджені кілька багатоповерхівок та міська інфраструктура.

Загалом у ніч проти 14 березня російські окупанти запустили по Україні 36 ударних безпілотників типу Shahed. Із них українська протиповітряна оборона змогла знищити 22 дрони.

  • Суд залишив Романа Гринкевича під вартою

Печерський райсуд Києва залишив Романа Гринкевича – сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича – під вартою до 17 квітня. Про це повідомило «Суспільне». Суд частково задовольнив клопотання прокурора. Попри те, що запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишили, розмір застави Гринкевичу зменшили до  суми 469 млн гривень. Раніше адвокат Андрій Гуджал казав, що заставу у розмірі 500 мільйонів гривень не сплачуватимуть, оскільки: «Таких грошей немає, і безпідставно їх вносити».   

Нагадаємо, у межах цієї справи слідчі встановили, що компанії родини Гринкевичів виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 мільярда гривень.Під час слідства встановили, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні родині Гринкевичів підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міністерства оборони України. За попередніми оцінками це призвело до збитків бюджету на 1,2 мільярда гривень.

  • У трьох областях СБУ виявила торговців зброєю

Правоохоронці у Харківській, Київській та Дніпропетровській областях виявили зловмисників, які хотіли продати російську зброю та боєприпаси представникам кримінальних кіл. Як повідомили у СБУ, Серед вилученого у зброярів – понад 60 кг вибухівки, снайперська зброя, а також великокаліберні кулемети та новітні автомати російського виробництва.

На Харківщині правоохоронці «на гарячому» затримали місцевого «ділка», який намагався продати криміналітету цілий арсенал бойових засобів ураження. Він зберігав зброю у підземному схроні, який облаштував у лісопосадці в деокупованому Ізюмському районі.

За даними слідства, це озброєння фігурант звозив до сховку з місць колишнього базування російських військ під час боїв за Харків. Тим часом під Києвом вдалося знайти ще декілька прихованих арсеналів, які залишили окупанти, коли відходили з області.  Перша схованка розташована у покинутому гаражі в одному зі звільнених селищ Бучанського району. Там правоохоронці знайшли російську бойову розвідувально-дозорну машину з великокаліберним кулеметом. А неподалік, у підземному схроні, розмістили понад 150 пострілів до гранатометів та 15 бойових гранат російського виробництва. Як встановило розслідування, схрони виявили двоє місцевих мешканців, які потім вирішили продати знайдене озброєння криміналітету. А от на Дніпропетровщині затримали місцевого, який намагався підпільно продати ручний кулемет Калашникова. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів