Поділитись:

За відбиття штурму у Серебрянському лісі бійця волинської «сотки» нагородили «Золотим хрестом»

Неділя, 10 березня 2024, 13:08
За відбиття штурму у Серебрянському лісі бійця волинської «сотки» нагородили «Золотим хрестом»

Волинянин Руслан із позивним «Гвоздь» не мав досвіду військової служби, проте на самісінькому початку широкомасштабного вторгнення добровольцем прийшов до ТЦК. 

Про це йдеться на фейсбук-сторінці 100-ої окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

Руслан – стрілець-помічник гранатометника першого стрілецького відділення третього стрілецького взводу другої стрілецької роти Камінь-Каширського батальйону 100 ОБр.

Чоловік має колоритний позивний – «Гвоздь».

«У рідному селі це наше родинне прізвисько з діда-прадіда. Звідки пішло – навіть не знаю. Але, вочевидь, таки не слабкими людьми були мої предки», – розповідає Руслан.

«Гвоздь» не мав досвіду військової служби, проте на самісінькому початку широкомасштабного вторгнення добровольцем разом із чималою компанією односельців прийшов до ТЦК.

Вже майже рік Руслан та його побратими з Камінь-Каширського батальйону надійно тримають позиції у Серебрянському лісі.

Зокрема, боєць брав активну участь у відбитті одного з наймасштабніших штурмів позицій батальйону, який мав місце наприкінці грудня 2023 року. Попередньо провівши потужну артпідготовку, сотні окупантів за підтримки десятків одиниць бронетехніки посунули вперед. Але зрештою були змушені ганебно відступити, втративши 14 одиниць бронетехніки, понад 60 осіб вбитими і понад 180 – пораненими.

За виявлену мужність Руслана нагородили відзнакою Головнокомандувача Збройних сил України «Золотий хрест».

На рідній Волині на бійця чекає з перемогою родина. А найперше, звісно ж, мама – Валентина Григорівна. Також за своїм господарем неабияк скучає двійко вірних гавкунів – Джон і Хоробрий.

«Ми – хлопці з Волині – маємо силу духу, маємо бажання перемогти. А головне – у нашому батальйоні понад усе цінується вміння за будь-яких обставин стояти пліч-о-пліч з побратимами», – впевнено каже Руслан «Гвоздь».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів