Поділитись:

Мирний саміт Ердогана: як відреагував Зеленський

Субота, 09 березня 2024, 09:00
Мирний саміт Ердогана: як відреагував Зеленський

Туреччина заявила про готовність прийняти у себе мирний саміт щодо війни в Україні, але також хоче запросити представників рф.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, – пише ТСН.

Він заявив, що Туреччина від самого початку російської агресії намагається зробити все можливе, щоб врегулювати конфлікт на основі мирних переговорів.

«Ми готові прийняти мирний саміт, до якого залучать і росію», – додав президент Туреччини.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський заявив, що під час зустрічі з Ердоганом він обговорив українську формулу миру та проінформував турецького лідера про підготовку саміту миру на рівні лідерів.

«Особлива роль Туреччини заслуговує на те, щоб лідерство вашої держави було проявлено на саміті миру для повної реалізації формули миру», – сказав президент України.

Крім того, президент прокоментував формат, який пропонує Ердоган. Зеленський заявив, що не бачить причин запрошувати представників країни-агресорки.

«Ми не бачимо, як можна запрошувати людей, які все блокують, руйнують і вбивають. Ми хочемо отримати результат. Результат – справедливий мир для України. Тому спочатку цивілізовані країни розроблять план, а вже потім залучатимуть представників росії, які захочуть справедливого миру», – додав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024
30 березня 2024
29 березня 2024
22 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024