Поділитись:

Ердоган зустрівся з Путіним в Сочі: обговорять зернову угоду та війну з Україною

Понеділок, 04 вересня 2023, 14:26
Ердоган зустрівся з Путіним в Сочі: обговорять зернову угоду та війну з Україною

Російський диктатор Володимир Путін зустрівся у Сочі з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. На зустрічі планують обговорили війну з Україною та зернову угоду.

Про це інформує «Українська правда».

«Не оминемо увагою питання, пов'язані з українською кризою. Я знаю, що ви маєте намір порушити питання про зернову угоду. Ми відкриті для переговорів із цього питання», – зазначив, зокрема, Путін.

Ердоган під час зустрічі зазначив, що Туреччина і Росія перебувають в зовсім іншому періоді відносин:

«Особливо в такий період, коли війна між Росією та Україною досягла апогею, той факт, що ви зробили це запрошення, зробив мене і мою делегацію щасливими».

Ердоган підтвердив, що під час зустрічі вони розглянуть питання зернового коридору: Він заявив, що «меседж, який буде переданий світові» на пресконференції після зустрічі лідерів двох країн, буде дуже важливим, «особливо крок назустріч слаборозвиненим африканським країнам».

«Ще одне питання між нами - це кроки, які ми зробили і будемо робити в напрямку оборонної промисловості. В енергетичному секторі ми вже маємо дуже важливі відносини з Росією, особливо в галузі природного газу. Я вірю, що ми продовжимо розвивати їх і надалі». – додав президент Туреччини.

Нагадаємо: раніше очікували візиту Путіна до Анкари: ширилися чутки, що він може відбутися «найближчими днями».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів