Поділитись:

У Луцьку відкрили виставку «Полк «Азов» – янголи Маріуполя» (фото)

П'ятниця, 08 березня 2024, 20:04
У Луцьку відкрили виставку «Полк «Азов» – янголи Маріуполя» (фото)

Луцьк став 11 містом, де презентували експозицію громадської організації родин загиблих захисників України «Серце назовні» на честь оборонців Маріуполя.

Про це 8 березня повідомили у Волинській обласній раді. 

Понад 200 постерів зі світлинами та життєписом загиблих азовців, їхні нагороди і особисті речі. У повному оточенні майже три місяці бійці стійко тримали оборону. В цих боях полк «Азов» втратив без малого 300 бійців. Серед загиблих і волиняни – Олександр Іванюк, Віталій Шевчук, Михайло Волошук та інші. Наймолодшому захиснику Маріуполя було 18 років, найстаршому – 63.

Авторка експозиції – мама одного із загиблих воїнів Віра Литвиненко.

«Біль від утрати розривав зсередини. Я розуміла, що маю щось робити для свого сина, для його побратимів. Так виникла ідея цієї виставки. Ми продовжуємо збирати інформацію, бо тут є не всі азовці, які боронили Маріуполь і поклали своє життя за Батьківщину. Багатьох з них і досі не поховано, бо ворог не повертає тіла, він хоче знищити згадку про них, знищити навіть ДНК. Цією виставкою ми прагнемо розказати, які вони неймовірні, як вони мужньо боролися в повному оточенні. Хочеться на прикладі цих героїв виховувати молодь, щоб вона розуміла, що таке воля і свобода для українського народу», – розповіла про мету виставки жінка.

Для волинського краєзнавчого музею очільник Волиньради передав прапори 110 ОМБР та штурмової бригади «Лють», які з передової привезли бійці цих підрозділів на знак вдячності за підтримку.

У Луцьку відкрили виставку «Полк «Азов» – янголи Маріуполя» (фото)У Луцьку відкрили виставку «Полк «Азов» – янголи Маріуполя» (фото)У Луцьку відкрили виставку «Полк «Азов» – янголи Маріуполя» (фото)У Луцьку відкрили виставку «Полк «Азов» – янголи Маріуполя» (фото)У Луцьку відкрили виставку «Полк «Азов» – янголи Маріуполя» (фото)У Луцьку відкрили виставку «Полк «Азов» – янголи Маріуполя» (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024