Поділитись:

Росія заявила, що готова передати Україні тіла загиблих під час падіння Іл-76

П'ятниця, 01 березня 2024, 10:01
Росія заявила, що готова передати Україні тіла загиблих під час падіння Іл-76

Уповноважений із прав людини РФ Тетяна Москалькова заявила, що Росія готова передати українській стороні тіла військовополонених, які загинули під час падіння Іл-76 у Бєлгородській області 24 січня.

Про це у п'ятницю, 1 березня, повідомила «Українська правда» з посиланням на російські ЗМІ.

«Для цього все необхідне з точки зору процедури є... Тіла можуть бути передані згідно з процедурами, які існують», – заявила Москалькова.

Вона додала, що перебуває в контакті з представниками України у справі про падіння літака і що «українська сторона цікавилася можливістю передачі тіл».

Москалькова уточнила, що це питання вона обговорює з уповноваженим Верховної ради України Дмитром Лубінцем, якому до цього вона нібито «дала всі відповіді на запитання про інцидент».

«Щодо тіл − я одразу ж повідомила, що в нас є підтвердження і всі ДНК, які, за висновком експертизи, дають змогу зробити ідентифікацію особи», − додала Москалькова.

«Українська правда» звернулася за коментарем до українського омбудсмена Дмитра Лубінця.

Нагадаємо: 1 лютого представник ГУР Міноборони Андрій Юсов заявив, що Україна зверталася до РФ, щоб повернути тіла полонених, які, як стверджували у Москві, були на борту літака Іл-76 під час авіакатастрофи, однак Росія на це не йде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів