Поділитись:

«Ситуація незрозуміла, Росія не показує трупи», – Буданов про падіння Іл-76

Субота, 27 січня 2024, 23:13
«Ситуація незрозуміла, Росія не показує трупи», – Буданов про падіння Іл-76

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що ані російська, ані українська сторона не може до кінця відповісти, що сталося під час катастрофи літака Іл-76 у Бєлгородській області. 

Про це він заявив в ефірі телемарафону, – пише Українська правда.

«На жаль, треба констатувати, що жодна сторона не може до кінця відповісти, що там сталося. Позиція Росії зрозуміла – в усьому звинувачувати Україну. При тому, що є ряд незрозумілих для такої позиції факторів. Це, перш за все, те, що вони не показали поля, усіяні трупами, рештками, як мали б це показати для того, щоб максимально звинуватити Україну. Але навіть цього нема. Тобто ситуація не зрозуміла до кінця. Якщо це сталося як стверджує РФ, то чому Росія приховувала кілька днів і приховує далі трупи? Вона ж мала показувати це на весь світ: «Дивіться, українці – вбивці». Але нема трупів, нічого нема», – повідомив Буданов.

Нагадаємо: 24 січня в Бєлгородській області РФ розбився військовий літак Іл-76. Джерела УП у Генштабі ЗСУ заявили, що ним росіяни перевозили ракети для ЗРК С-300. Міноборони Росії заявило, що літак віз до Бєлгорода українських військовослужбовців для обміну. За твердженням Міноборони РФ, був «пуск двох українських ракет», від удару 74 людини загинули, зокрема 65 українських полонених.Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило, що запланований на 24 січня обмін не відбувся, але відомство не має даних про українських полонених на борту літака.

На попередній обмін полонених доставляли літаком, але тоді попередили про це. Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що на борту літака Іл-76 мали перебувати російські високопосадовці, однак в останній момент ФСБ заборонила їм сідати на борт, а після інциденту до місцевого моргу доставили лише 5 тіл. Він також припустив, що на борту літака могли бути і ракети, і люди. На відсутність ознак того, що при авіатрощі загинули багато людей, вказав і український омбудсмен Дмитро Лубінець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 квітня 2024
13 березня 2024
29 лютого 2024
24 лютого 2024
23 лютого 2024
10 лютого 2024
01 лютого 2024
26 січня 2024
25 січня 2024
19:01