Поділитись:

На Волині фіксують підйом захворюваності на вірусний гепатит А

Четвер, 29 лютого 2024, 16:26
На Волині фіксують підйом захворюваності на вірусний гепатит А

На Волині у трьох районах реєструється прогнозований періодичний епідемічний підйом захворюваності на вірусний гепатит А.

Про це повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб

Фахівці Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб здійснюють щоденний моніторинг інфекційної захворюваності населення, пов'язаної з можливим забрудненням питної води внаслідок підтоплення окремих територій.

На сьогодні реєструється поступове зменшення рівнів ґрунтових вод. Відповідно, вода відступає з територій домогосподарств, на яких розміщені хліви й надвірні туалети, а також сільськогосподарських угідь, сміттєзвалищ. Вони можуть бути потенційними забруднювачами питної води джерел водопостачання, серед яких – колодязі.

На Волині фіксують підйом захворюваності на вірусний гепатит А

Зі слів фахівців, загрозою для населення області останніми роками є сальмонельоз, ротавірусна інфекція і вірусний гепатит А, які можуть поширюватися і водним шляхом.

Реєструється прогнозований періодичний епідемічний підйом захворюваності на вірусний гепатит А. Зростання відбулося, в основному, у Ковельському районі, також реєструються випадки в Луцькому та Камінь-Каширському районах.

За даними оперативних інформацій, рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції помірний, спалахів не зареєстровано. Бактеріологічні, вірусологічні дослідження питної води виключили можливий водний шлях передачі збудників.

З територій підтоплення фахівці центру дослідили близько 300 проб питної води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
20 квітня 2024
12 квітня 2024
10 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
18 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024