Поділитись:

Дуже заразний: минулоріч на Волині зашкалювала захворюваність на кашлюк

П'ятниця, 23 лютого 2024, 09:45
Дуже заразний: минулоріч на Волині зашкалювала захворюваність на кашлюк

За підсумками 2023 року загальна інфекційна захворюваність на Волині (включаючи ГРВІ) зросла на 22%.

Про це повідомила під час засідання колегії управління охорони здоров’я ОДА директорка Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Янко, підсумовуючи роботу центру минулого року, – інформує пресслужба Волинської ОДА.

Зокрема, ріст захворюваності відбувся за рахунок гострих кишкових інфекцій, туберкульозу органів дихання (9%), кашлюка (182 випадки в 2023 році проти трьох у 2022-ому), епідемічного паротиту (54 випадки в 2023 році проти двох у 2022-ому), менінгококової інфекції (в три рази збільшилася ), хронічних вірусних гепатитів В і С (74%).

«Дуже серйозний ріст захворюваності на кашлюк. З усіх захворілих 93 відсотки – це діти. Найвищий рівень захворюваності у Ковельській, Луцькій та Камінь-Каширській громадах», – зазначила очільниця ДУ «Волинський обласний ЦКПХ».

Довідково:
Кашлюк – це вкрай заразне захворювання дихальних шляхів, викликане бактерією. Кашлюк легко поширюється від людини до людини, головним чином повітряно-крапельним шляхом при кашлі чи чханні. Багато дітей, які заразилися кашлюком, страждають від нападів кашлю протягом 4-8 тижнів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів