Поділитись:

В Україні з'явився новий сигнал повітряної тривоги: що він означає

Четвер, 29 лютого 2024, 14:17
В Україні з'явився новий сигнал повітряної тривоги: що він означає

Застосунок «Повітряна тривога» оновили й тепер він дозволить отримати додаткову інформацію про ракетні загрози.

Про це розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 29 лютого, пише ТСН.

«Я не можу не сповістити людей про те, що з'явилася оновлена версія додатка "Повітряна тривога". Власне фахівцям Повітряних сил спільно з розробниками додатка вдалося розробити безпечний алгоритм, який дозволить отримати інформацію щодо регіону де ви знаходитеся», – розповів він.

Так, за словами Ігната, відтепер якщо ввести в застосунок свій регіон, там з'явиться додаткова інформація щодо «підвищеної тривоги».

«Це коли вже входить в повітряний простір певний [ворожий] об'єкт і там буде звучати додаткова інформація», – пояснив він.

Як скористатися оновленням застосунку

Аби отримати додаткові функції, потрібно оновити застосунок до останньої версії, а далі вже налаштувати його, як зручно. Але спікер Повітряних сил наголосив, що «не варто на додаток розраховувати як на панацею».

«Треба теж дивитися на інші джерела інформації як-от наш Telegram-канал чи WhatsApp, де ми ведемо, треба теж дивитися на ці сповіщення», – зауважив він.

Нагадаємо, мобільний застосунок «Повітряна тривога» розробило Міністерство цифрової трансформації. Він призначений для повідомлення про тривоги та воєнну ситуацію в населених пунктах України. Застосунок не вимагає реєстрації, не збирає жодних персональних даних про користувача або інформації про геолокацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів