Поділитись:

Тарнавський: В Авдіївці тривають важкі бої, кілька бійців потрапили в полон

П'ятниця, 16 лютого 2024, 23:14
Тарнавський: В Авдіївці тривають важкі бої, кілька бійців потрапили в полон

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський повідомив, що станом на 21:00 16 лютого в Авдіївці тривають важкі бої. Противник продовжує завдавати артилерійських обстрілів та масованих бомбових ударів. На коксохімічному заводі палає пожежа через удари росіян.

Про це він зазначив в Telegram

У межах міста Авдіївка тривають важкі бої. Противник продовжує завдавати артилерійських обстрілів та масованих бомбових ударів, практично стираючи місто з лиця землі.

Ворог кидає на штурм всі резерви, перекидаючи їх з інших напрямків, та намагається протиснути нашу оборону.

Сили оборони України продовжують стримувати російських окупантів, які переважають кількісно в особовому складі, артилерії та авіації.

Повідомив, що з початку доби в районі Авдіївки наші захисники відбили більш ніж 30 атак росіян. Агресор здійснив 20 авіаударів і понад півтори сотні артилерійських обстрілів. Крім Авдіївки, артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали майже 20 навколишніх населених пунктів, серед яких Новобахмутівка, Бердичі, Ласточкине, Невельське та ін.

Зі зруйнованих позицій українські воїни виходять маневром і закріплюються на нових рубежах оборони.

«Підкреслюю, пріоритет - збереження життя наших бійців. Тому в разі потреби вони відходять на нові позиції. На превеликий жаль, під час одного з таких виходів декілька наших бійців потрапили в полон. Будемо боротися за звільнення кожного побратима», – зазначив він.

Евакуація поранених ускладнена безперервними обстрілами, але здійснюється.

Тарнавський стверджує, що на цей момент нашим захисникам перекидаються потрібні резерви. Дієвим також залишається постачання боєприпасів. Підрозділи утримують визначені рубежі оборони відповідно до оперативної обстановки.

Триває пожежа на Авдіївському коксохімічному заводі, де російські терористи внаслідок обстрілів підпалили цистерну із залишками нафталіну та бітумну смолу на складі.

«Для розуміння масштабів наступу противника та його «сточування». Левова частина втрат окупантів на Таврійському напрямку припадає саме на Авдіївку. Лише з початку року втрати окупантів на цьому напрямку склали 20 018 осіб, 199 танків та 481 бойова бронемашина (за період 1 січня - 15 лютого 2024 р.)», – наголосив Тарнавський.

Авдіївська оборонна операція триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
18 квітня 2024
13 квітня 2024
15:06
08 квітня 2024
29 березня 2024
28 березня 2024
22 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
03 березня 2024