Поділитись:

У Луцьку лікар скалічив жінку і дав їй 3 тисячі гривень (відео)

Четвер, 29 лютого 2024, 11:11
У Луцьку лікар скалічив жінку і дав їй 3 тисячі гривень (відео)

У Луцьку на вулиці Конякіна лікар збив жінку, яка переходила дорогу на пішохідному переході, до того ж, із ліхтариком. Через дорожньо-транспортну пригоду постраждала отримала інвалідність, а медик виплатив їй три тисячі гривень компенсації та відбувся умовним покаранням. Проте потерпіла просить змінити вирок.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

«Я стала інвалідом другої групи у 35 років, це дуже страшно. Окрім малолітніх дітей на моєму утриманні, у мене ще є 72-річна матір, яка пережила три інфаркти, тяжкий ковід, який «спалив» їй близько 80% легень. Її мала б підтримувати й утримувати я. Натомість цей тягар утримання моєї сім'ї ліг на її плечі», – каже потерпіла.

Аліна ПатикаАліна Патика

Пані Аліна Патика уже рік на милицях. Вона не може довго ні стояти, ні сидіти. Жінка приїхала до Луцька з Донеччини й невдовзі мала виходити на роботу. Але сталась біда – її на пішохідному переході збив лікар.

«Була абсолютно пуста дорога, я пропустила усі автомобілі. Обвинувачений їхав за заправкою, тобто до мене було не менше як 300 метрів. Дорога була пуста, освітлена, суха, я переходила дорогу з увімкненим ліхтариком і на момент ДТП він залишався увімкненим. Навіть, як заявляє чоловік, якби він побачив мене в останній момент, то це доля секунди повернути кермо. Не було ні зустрічних машин, нехай би він мене трохи зачепив... І щодо швидкості, як він заявляє про 50 км. Так, як мене відкинуло на відео, я підлетіла вгору ногами і мене відкинуло на 5 метрів, то він мене побачив не перед переходом, а коли наїхав на мене», – розповідає Аліна Патика.

Сам медик каже, що не побачив пішохідку з ліхтариком, але чому – мовчить.

«Це було ненавмисно. Це була випадковість, ненавмисне діяння. І справді було... ну я не побачив. Реально так, як було. Але я визнаю свою вину », – зазначив обвинувачений.

ОбвинуваченийОбвинувачений

Як додають у сюжеті, за рік після операції лікар оплатив пластина на операцію і дав скаліченій жінці три тисячі гривень. Жінка вважає, що цими грошима їй відшкодували вартість одягу, який довелось порізати, коли вона потрапила на операційний стіл. Більше, за словами пані Аліни, ніякого каяття з боку обвинуваченого не було.

Представник потерпілої Іван Мелешко підкреслив, що раз лікар поважний, то й заробітна плата у нього мала б бути гідна. Проте чомусь жінці він відшкодував три тисячі гривень.

Іван МелешкоІван Мелешко

Аліна Патика додає, що лікар взяв на себе зобов'язання забрати її з лікарні та робити перев'язки, оскільки вона не може собі дозволити платити за такі маніпуляції медсестрі. Але за тиждень чоловік зник.

У суді першої інстанції медику дали умовний термін та присудили сплатити жінці 500 тисяч гривень моральної компенсації. Але в апеляції лікар просить зменшити суму до 75 тисяч. Мовляв, у нього хворі батьки, мусить їм допомагати й така сума буде для нього непосильна. Прокурор та потерпіла навпаки хочуть змінити іспитовий строк на чотири роки реального ув'язнення.

«Можливо, я щось не так зробив. Поки потерпіла знаходилась в лікарні, ми регулярно з нею спілкувалися. Я домовився за швидку, ми її доставили додому. А далі... ну вдома, можливо, щось не так. МИ говорили щодо перев'язок – я дзвонив до лікаря, який би це мав робити. Крім того, я привів 10 людей на станцію переливання крові для потерпілої. Тобто в момент, коли це потребувало реальної допомоги, на мою думку, я зробив максимально все, що треба було», – каже обвинувачений.

Адвокат лікаря Володимир Філіпович звертає увагу на професійні здобутки обвинуваченого. Мовляв, його не варто позбавляти навіть посвідчення водія. Бо ж, за словами адвоката, минулого року медик провів 10 операцій самостійно, а ще на 795 – асистував.

«Є одна дилема: публічний та приватний інтерес. Позбавлення посвідчення водія вплине на його роботу, як на лікаря. На сьогодні позбавити волі мого довірителя – це означає позбавити лікарню кваліфікованого спеціаліста. Він є просто необхідним на своїй роботі», – каже адвокат.

Й ось тут випливає дуже цікава інформація. Як зазначають у сюжеті, підсудного виявляли за кермом п'яним. Сам він каже, що кається і просить у жінки пробачення. Обвинувачений додає, що щиро співчуває пані Аліні та навіть молився за неї.

«Я дуже за вас переживав, я навіть молився за вас, щоб у вас все було добре. Мені прикро, що так сталося, що ми з вами не порозумілися. Але я обіцяю по максимум все, що від мене залежить, вам допомогти. Скільки я зможу. Я щиро обіцяю. Я все це зроблю. Все, що від мене буде залежати і навіть більше. Я все зроблю для вас», – розповідає чоловік.

Допомога ж жінці дуже потрібна. Каже, що вже третій курс реабілітації, а покращення нема. Коли вона зможе повернутися до повноцінного життя – невідомо. Судді залишили медика на іспитовому терміні, а суму моральної компенсації не зменшують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02