Поділитись:

Довічно ув'язнений кримінальний авторитет 90-х з Луцька Стукан вийде на волю

Середа, 28 лютого 2024, 09:40
Довічно ув'язнений кримінальний авторитет 90-х з Луцька Стукан вийде на волю

Рівненський апеляційний суд замінив відомому у 90-х роках кримінальному авторитету з Луцька Олександру Стукану довічне увʼязнення на позбавлення волі строком на 15 років.

Про це повідомила адвокатка Яна Кінах.

Зі слів Яни Кінах, починаючи із 2018 року разом із Віктором Бондаренком вони займалися справою довічно засудженого Олександра Стукана.

«Виграли справу у Європейському суді з прав людини, завдяки якій, в тому числі, було приведено у відповідність українське законодавство в частині можливості заміни довічного покарання на строкове від 15 до 20 років», – йдеться в дописі.

Після цього були численні клопотання про помилування, комісії, скарги, які таки дозволили адвокатам досягти мети.

27 лютого 2014 року Рівненський апеляційний суд ухвалив рішення, яким скасував ухвалу Рівненського районного суду та замінив засудженому Стукану Олександру довічне увʼязнення на позбавлення волі строком на 15 років.

Нагадаємо: кримінального авторитета 90-х Олександра Стукана звинувачували у злочинах, пов'язаних з організацією групової злочинності. Понад 20 років він перебуває за ґратами у спеціальній колонії для осіб, засуджених на пожиттєвий термін, яка знаходиться на околиці Рівного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів