Поділитись:

Відкрили на початку лютого: як у Луцьку працює Простір для дітей з інвалідністю та постраждалих від війни (фото)

Середа, 28 лютого 2024, 19:01
Відкрили на початку лютого: як у Луцьку працює Простір для дітей з інвалідністю та постраждалих від війни (фото)

Понад 100 дітей відвідали простір, який запрацював на початку лютого 2024 року в Луцькій громаді для дітей з інвалідністю та дітей, які отримали статус постраждалих від війни.

Простір можуть відвідувати діти віком від 6 до 12 років – щодня тут для них безоплатно організовують дозвілля, розповіла Суспільному начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міськради Ліна Галан

Дев'ять дітей з Луцької громади на занятті розмальовують склянки.

«Перший раз я робила свічку на Стрітення, а зараз роблю метелики. Трошки важко, бо я перший раз так малюю», — говорить Домініка.

9-тирічна Домініка, яка вдруге у просторі для дітей бере участь у майстер-класі9-тирічна Домініка, яка вдруге у просторі для дітей бере участь у майстер-класі
 

Соціальна працівниця Ольга Крамаревич проводить майстер-класи у дитячому просторі щотижня. Каже: підбирає завдання, які під силу усім дітям.

«Чим корисні майстер-класи? Вони відволікають, розслабляють, розвивають творче мислення, креативність, моторику руки. Таким чином, в дітей розширюється кругозір, бо вони працюють з різними матеріалами», — розповідає соціальна працівниця.

Соціальна працівниця Ольга КрамаревичСоціальна працівниця Ольга Крамаревич
 

Завдяки таким заняттям син Марко має можливість спілкуватися з однолітками, каже мама дитини з інвалідністю Аліна Мартинова.

«Для наших дітей дуже важлива соціалізація. Не лише в школі чи на вулиці, а саме через такі майстерки, через спілкування діток між собою. Добре, що з’явився такий простір. На мою думку, його не вистачало», говорить жінка.

Лучанка Аліна Мартинова, яка виховує сина з інвалідністюЛучанка Аліна Мартинова, яка виховує сина з інвалідністю
 

Зі слів начальниці управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міськради Ліни Галан, у просторі для дітей працює 8 спеціалістів. Серед них – психолог та дефектолог, які проводять корекційні заняття. Також для батьків дітей з інвалідністю Луцької громади доступна нова послуга – денний догляд.

Начальниця управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міськради Ліна ГаланНачальниця управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міськради Ліна Галан
 

«Простір для дітей відкритий для кожної дитини, яка потребує допомоги і яка має труднощі розвитку. Ми працюємо з понеділка по п’ятницю у дві зміни: перша зміна — з 9 до 13 години, друга з 14 до 17 години. В цей час батьки можуть вирішити свої проблеми, залишивши дитину тут», додає Ліна Галан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024