Поділитись:

У Луцьку відбудеться прощання з Тетяною Галькун: коли і де

Середа, 28 лютого 2024, 15:51
У Луцьку відбудеться прощання з Тетяною Галькун: коли і де

У Луцьку 1 березня відбудеться прощання з відомою художницею і педагогом Тетяною Галькун.

Про це повідомляє департамент культури Луцької міської ради. 

Сьогодні, 28 лютого 2024 року на 77-у році життя відійшла у вічність Тетяна Галькун – знана і шанована не лише на Волині художниця, член Національної спілки художників України, професор кафедри образотворчого мистецтва та дизайну факультету культури й мистецтв Волинського національного університету імені Лесі Українки. 

Прощання з Тетяною Галькун відбудеться у п'ятницю, 1 березня 2024 року, з 11:00 до 12:00 год у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Луцька.

Довідково:
Тетяна Галькун працювала у галузі станкового живопису, основні жанри – натюрморт і пейзаж. Заснувала в Луцьку власну школу живопису. Її пензлю належать кількасот тематичних полотен, портретів, пейзажів, натюрмортів у вітчизняних картинних галереях, державних і громадських установах, приватних колекціях. Окремі роботи зберігаються у штаб-квартирі ЮНЕСКО. Учасниця 18 зарубіжних, 36 республіканських, 62 обласних виставок робіт живопису. Організувала 13 персональних виставок, в тому числі 5 – за кордоном. Учасниця 12 міжнародних пленерів. Дипломант елітарних виставок і конкурсів. Автор навчальних посібників, методичних розробок, низки наукових статей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів