Поділитись:

Пік повені: на Волині залишаються підтопленими понад 13 тисяч гектарів земель

П'ятниця, 23 лютого 2024, 14:23
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Станом на 23 лютого на Волині залишаються підтопленими майже 13,5 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь. Площі підтоплень у порівнянні з попереднім днем зменшились на 159 гектарів.

Пік зимової повені йде на спад, розповів заступник начальника Регіонального офісу водних ресурсів в області Ростислав Кравчук, інформує «Суспільне».

Чиновник додав, що цьому сприяє сприятлива температура та відсутності дощів.

Нині підтопленими в області залишаються 612 господарських споруд. У Камінь-Каширському районі у воді залишаються 5 148 гектарів, у Ковельському – 8 334 гектари.

«У цих районах продовжують працювати насосні станції, які відкачують воду. У Ковельському району – три, у Камінь-Каширському – дев'ять», – каже Ростислав Кравчук.

За словами заступника начальника Регіонального офісу водних ресурсів в області, рівні води в річках понизили свій рівень: Прип'ять та Стохід на один сантиметр, Західний Буг – на два сантиметри.

«На полях ще є "блюдця" з водою, також ще не зійшла вода в заплавах, але пік повені ми вже пережили і потепління, і вегетація рослин сприятимуть тому, що рівні води й надалі падатимуть», – каже Ростислав Кравчук.

Нагадаємо: на Волині, де триває підтоплення сільськогосподарських угідь і господарств, епідеміологи відібрали проби питної води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів